Bacauanca Calina Pletosu a câstigat unul din cele mai importante concursuri de frumusete din Italia, “Miss Muretto 2013”. Competitia este considerata ca fiind a doua ca importanta in Italia, aniversând in aceasta editie 60 de ani de existenta.

Din cele peste 1000 de doritoare inscrise, doar douazeci de participante s-au pregatit pentru marele eveniment in orasul Alassio, de pe coasta Marii Ligurice, in perioada 31 iulie – 3 august. Tema aleasa in acest an a fost “anii 50”, tocmai pentru a sublinia faptul ca este o editie aniversara.

Concursul a avut loc in fata celebrului zid din Alassio (Muretto di Alassio) pe care si-au lasat amprenta 550 de celebritati care au vizitat orasul de-a lungul timpului.

A câstigat un contract de un an in modelling cu o agentie din Monte Carlo

Competita se deosebeste de altele de acelasi profil, prin faptul ca in cadrul ei s-a organizat un intreg festival. Fetele au oferit turistilor adevarate spectacole dansând, defiland in costume in stilul anilor ‘50 dar si plimbându-se cu masini de epoca in intreg orasul.

calina_pletosuBacauanca a reusit sa impresioneze un juriu de 25 de persoane format din jurnalisti si autoritatile locale. Calina Pletosu a excelat atât in ceea ce priveste inaltimea, având peste un metru optzeci, frumusete, eleganta, telegenie si fotogenie, ea nefiind la primul succes.

Tânara a fost desemnata in 2010 “La bella di Italia” iar, in 2011, “La bella di Europa”. Calina se afla la cea de a doua participare la acest concurs, dupa ce, a anul trecut, s-a clasat pe locul doi. Premiul concursului consta intr-un contract de un an cu o agentie de modeling din Monte Carlo. Aceasta se ocupa de programarea urmatoarelor evenimente si prezentari de moda la care va participa frumoasa bacauanca.

Prima câstigatoare românca la Miss Muretto

Este prima oara când o românca obtine titlul “Miss Muretto”, dar si prima oara când o locuitoare din Asti reuseste aceasta performanta. Primarul orasului, Fabrizio Brignolo, in care familia Pletosu locuieste de peste 16 ani, i-a oferit tinerei câstigatoare “sigiliul oficial” al orasului. Tânara, eleva a liceului de limbi straine, viseaza sa ajunga actrita dar si sa urmeze o facultate.

“Nu sunt inca foarte hotarâta ce universitate voi alege, dar sunt aproape sigura ca nu va fi din Italia si ca nici nu ma voi intoarce in România”, marturiseste Calina.

Desi a câstigat premiul din partea presei si anul acessta dar si anul trecut, au existat si comentarii acide cu privire la tara de provienenta a câstigatoarei unui concurs de frumusete traditional Italian.”Nu mi se intâmpla asta des pentru ca sunt considerata italianca. Când spun ca sunt românca se intâmpla deseori sa nu fiu crezuta pentru ca nu am nici un accent care sa ma dea de gol.”

Admiratorii Catalinei o vor putea urmari in cadrul altor prezentari, spectacole sau evenimente din Italia sau o pot sustine dând un like “fan page”-ului “Calina Pletosu”.

Madalina Gheta