O avarie majora la reteaua de termoficare lasa mii de apartamente in frig

  3

  Pâna mâine dimineata, 6000 de familii care locuiesc in zona Oituz – RMB si chiar mai departe nu vor avea caldura de la operatorul de termoficare.

  Primarul Cosmin Necula a anuntat ca a fost identificata o avarie majora pe retea, iar muncitorii de la Thermoenergy lucreaza la remedierea ei.

  Caldura va ajunge insa in apartamente abia duminica dimineata. Chiar daca reparatiile se vor incheia la ora 16, reumplerea retelei lungi de 39 de kilometri va dura, de unde si intârzirea in livrarea agentului termic.

  PUBLICITATE

  „Nu s-a avut in vedere in ultimii ani un plan de modernizare a retelei primare, iar mii de bacauani platesc astazi pretul acestei iresponsabilitati administrative”, a spus primarul Cosmin Necula.

  Nu este prima avarie de acest tip. Zilele trecute, o alta a afectat 2500 de apartamente, aferente la sapte puncte termice unde inca mai au loc lucrari de inlocuire a retelelor secundare.


  Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

  3 COMENTARII

  1. Mai ieri latra un parlamentar ca sistemele centralizate sunt solutia, la fel ca in Occident, si ca centralele de apartament polueaza, dar nu a stiut sa spuna in ce masura polueaza. La fel ca toti latratorii electorali (apropo, a interzice centralele de apartament ar fi dezastru pentru partidul care ar face-o), nu compara calitatea sistemelor din Occident cu retelele de la noi, unde Stavarache si ai lui, groparii orasului….

  2. Este duminică, ora 7,30 si nu s- a întâmplat nimic. Domnul primar, mai încercați cu șarmul dumneavoastră! Ca altfel veți fi nevoìt să evacuați mii de apartamente, așa, preventiv….

  3. Centralele de apartament care consumă GAZE NATURALE ( GAZ METAN ) produce 98% apă și 2% carbon. Pun întrebarea de ce CET-urile au trecut pe gaze naturale ? vă spun că gazele naturale nu sunt poluante și de aceea se folosește și la aragaze. Dacă ar fi poluante nu sar folosi la aragaze de către locatari. Comparația cu occidentul acolo serviciile pentru cetățeni, sunt de calitate superioară și nu țin de promisiuni electorale ca la noi. La noi lasă serviciile pentru altă promisiune electorală ca să îi voteze cetățenii și să mai prindă un mandat de parlamentar, de consilieri etc. Centralele de apartament nu sunt poluante . Dar acel parlamentar ce studii are. A uitat că în fizică + chimie = că poluarea cu gazul metan este aproape inexistentă. Acel parlamentar să mai studieze fizica și chimia să vadă ce efecte produce GAZELE NATURALE și cum se transformă prin ardere în apă. Ar fi un dezastru să pună o taxă suplimentară de mediu pentru centralele de apartament acei parlamentari care doresc așa ceva. Dar să mai pună mâna pe cărțile de chimie și fizică să învețe cine poluează și cine nu poluează și după aceea să vorbească că poluează GAZUL METAN . Dacă ar fi așa de poluant gazul metan sar scoate din folosință, în domeniul locuințelor la bloc și nu sar mai îmbutelia pentru al folosi la aragaze și în domeniul auto. Domnilor parlamentari sau viitori parlamentari, vă recomand să vă documentați pentru domeniul poluării mediului și după aceea să comentați.

  LĂSAȚI UN MESAJ