15 elevi de la Colegiul Economic “Ion Ghica” Bacau au efectuat un stagiu de pregatire practica in domeniul hotelier, la Londra, în cadrul proiectului “Dezvoltarea competentelor pentru turismul viitorului” din cadrul programului Erasmus A, Actiunea Cheie 1, mobilitate in domeniul formarii profesionale. Desi sunt in vacanta, elevii români au ales acest stagiu (timp de 2 saptamâni) si au avut sansa sa se specializeze in hoteluri de 3 si 4 stele, in marele oras european, in unitati precum: Berjaya Eden Park Hotel, Holiday Inn Elstree, Hotel 55, Cleveland Hotel, Equity Point London, Crowne Plaza London The City, Grand Plaza Apartements sau Park City.

Cât au stat acolo, fiecare dintre cei 15 elevi ai colegiului bacauan, de la calificarea tehnician în turism, au efectuat activitati specifice fiecarui compartiment al hotelului: housekeping, receptie, restaurant, etaj, oferirea de servicii suplimentare turistilor, conform acordului de formare europeana. La final elevii au fost evaluati, primind certificatul Europass Mobility, ce se elibereaza in urma oricarei experiente europene de învatare, iar o parte dintre acestia, sunt asteptati oricând la hotelurile la care au facut practica, pentru a lucra, fie în perioada de vacantelor, fie la finalul studiilor liceale, ca urmare a modului în care s-au comportat si si-au îndeplinit sarcinile de lucru.

In marea capitala europeana, elevii nostri au reusit sa se integreze în atmosfera specifica industriei hoteliere, au socializat cu persoane apartinând altor culturi si civilizatii, au reusit sa creeze si sa mentina relatii profesionale cu clientii si colegii, au exersat diferite tehnici in aceasta specializare, dezvoltându-si astfel abilitati ce le vor folosi in integrarea lor pe piata muncii locale, nationale si chiar internationale.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Draga Alina,

  Ne “plimbam” datorita faptului ca cineva a muncit foarte mult, in primul rand profesorii si toti cei care au stat la baza proiectului, in al doilea rand noi elevii care am trecut niste examene scrise si un interviu pentru a ajunge acolo plus ore intregi de pregatiri. Mai mult decat atat, am muncit pe bune nu cum se munceste pe la noi la asa zisa “practica” 3-4 ore maxim si alea in bataie de joc… Fiecare a muncit 8 ore pe zi la modul cel mai serios, unii au si facut naveta zilnic macar doua ore cu transportul public. Oare chiar o plimbare a fost !? Pana la urma toti elevii au pus mana pe aspirator si au spalat vase si nimeni nu s-a plans si nu o consider o rusine, toata lumea pleaca de jos.

 2. Alino…mai ai neamuri fato?….Tine-le acasa si ia-le tastatura din fata ca sa nu mai scrie nimic..
  Vezi si tu ce iese….Asa ca ,, ciocul mic ,, si barbia in fata…

 3. Alinooooo, te-ai cam bagat ca musca-n **ru` calului. Ai mancat si tu ceva ,,praz”, atat cat sa-ti puta gura. Cu atitudine ca a ta,… nu-i de mirare ca poti fi somer. Locurile de munca se cauta bine, si trebuie sa fii pregatit pentru a le ocupa. trebuie sa fii profesionist, cum s-ar spune. Deci, ca sa te profesionalizezi, trebuie sa te pregatesti. Asa au facut si copii astia. Au invatat, s-au pregatit asa cat au putut ei, au muncit acolo si au fost raspatiti pentru munca lor cu recunostinta. A fost o experienta de viata care le va fi utila pe viitor.Te rog…., nu mai dezamagi copiii. Viitorul lor este altfel fata de prezentul tau. Hai PA!

 4. Alina, sunt unul dintre elevii care au fost in Londra in cadrul proiectului Erasmus+ si scopul era de a face practica, nu sa ne plimbam. Vreau sa iti spun ca nu ai dreptate pentru ca Anglia nu se compara cu Romania…Ai spus ca o sa ajungem someri,..ei bine eu nu cred asta..Am facut practica la un hotel in centrul Londrei de 4 stele si am primit o oferta de loc de munca acolo.Cat am stat acolo am facut si ore la un colegiu ADC si am primit diploma la sfarsit care o sa ne ajute mult pe viitor.

 5. Draga Alina,
  Sunt si eu o eleva care a fost in Londra in cadrul proiectului Erasmus+ . Plimbarea aceea de care spui tu a fost naveta noastra de o ora sau chiar doua de la casa la locul de munca. Unii dintre noi au primit o oferta de a se reîntoarce la hotel pentru a lucra pe viitor. In plus, fiecare elev participant a primit un certificat de la ADC College si un certificat Europass Mobility ce este recunoscut in toata Europa si cu aceste certificate ne putem angaja. Multumim de grija dar nu vom ajunge ȘOMERI.

 6. Ce sariti asa oamenii buni la gatul bietei Alinuta….daca sunteti atat de buni nu trebuie sa va laudati la ziar….sa va laude altii,nu credeti?
  A fost un punct de vedere al fetei….Sau adevarul doare…..hmmmmm….ia mai meditati la asta!!!
  Si daca tot sunteti atat de ,,scoliti”ar trebui sa o demonstrati si la capitolul limbaj…dar se vede ca nu va iese treaba………..va dati in,,petec”BRAVO!
  Se vede ca apucaturile sunt ,,mostenite” din spatiul mioritic.Cea ,,strainatate”vizitata…nu va folosit la nimic!
  In rest,sa va fie bine cu plimbareala….PA!!!!!

  PS:Ciobanu Stefan tu nu ai sa devii somer!Felicitari frate,stii sa respecti si aproape m-ai convins,..!Succes pe mai departe!

LĂSAȚI UN MESAJ