Foto - facebook Baza 95 Aeriană

Elevii clasei a VII-a B de la Şcoala nr. 10 din Bacău au avut parte de o zi inedită. În cadrul programului “Şcoala Altfel”, ei şi-au rezervat o zi în care să viziteze Baza 95 Aeriană Bacău, pentru a pătrunde tainele aviaţiei.

Dorinţa le-a fost îndeplinită, iar o dată ce au avut aprobarea comandantului de a intra în unitatea militară, elevii au dat frâu imaginaţiei. Ce-i drept, în prima fază, militarii din cadrul Bazei 95 Aeriene i-au ţinut cu picioarele pe pământ, ancoraţi în istoria aviaţiei, unde altundeva decât în muzeul unităţii militare.

După o trecere în revistă a celor mai importante evenimente şi transformări prin care a trecut aviaţia română, musafirii au fost invitaţi pe o pistă secundară, unde au avut ocazia să vadă de aproape un elicopter IAR 330 Puma Socat şi un avion IAR 99 Şoim.

PUBLICITATE

Sub atenta monitorizare a personalului tehnic, cei mai curioşi dintre elevi au urcat în cele două aeronave, au intrat în rolul piloţilor şi au experimentat (teoretic) trageri cu tunul de artilerie antiaeriană. Întreaga activitate s-a desfăşurat în cadrul programului educaţional “Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Evenimentul s-a dovedit a fi pentru elevi un bun prilej de orientare pentru o posibilă carieră militară, care ar putea debuta la sfârşitul clasei a VIII-a cu înscrierea la un colegiu militar.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ