La Inspectoratul Școlar Județean Bacău s-a întrunit ieri consiliul de administrație prin care s-a aprobat detașarea în interesul învățământului a directorilor și directorilor adjuncți pe posturile rămase neocupate în urma concursului care a avut loc în urmă cu doi ani, dar și în vara trecută.

Unele școli și licee din întreg județul Bacău vor fi conduse în noul an școlar de 58 de directori și directori adjuncți detașați în interesul învățământului (din cei 245 câți sunt în total). Aceștia vor ocupa locurile care au rămas vacante în urma concursului care a avut loc în toamna lui 2016, dar și al celui din vara trecută.

Conform calendarului de mișcare a personalului didactic, ieri, 20 august, ISJ Bacău a întrunit consiliul de administrație, unde s-a stabilit cine va conduce unitățile de învățământ în noul an școlar pe aceste funcții.

12 dintre directorii și directorii adjuncți care vor primi o nouă decizie de detașare sunt din Bacău, iar alte 12 posturi vor fi ocupate cu delegare tot în mediul urban – în Moinești două, în Onești tot două, alte trei în Buhuși, trei în Dărmănești și câte unul în Slănic Moldova și Tg. Ocna.

Restul de 34 de posturi de conducere ce vor fi ocupate de directori interimari sunt în mediul rural, în comune precum Berzunți, Blăgești, Bogdănești, Brusturoasa, Căiuți, Cașin, Cleja, Dofteana, Ghimeș-Făget, Glăvănești, Gura Văii, Helegiu, Hemeiuș, Huruiești, Itești, Lipova, Măgura, Negri, Oncești, Parava, Parincea, Pârjol, Răcăciuni, Răchitoasa, Roșiori, Sănduleni, Scorțeni, Tg.Trotuș, Ungureni, Urechești, Valea Seacă și Zemeș.

În municipiul Bacău vor primi această detașare următorii directori și directori adjuncți:
– prof. Marius Căpușă (director) la Club Școlar Sportiv
– prof. Tatiana Nămoloșanu (director) și prof. Elena Frunză (director adjunct) la Colegiul „Henri Coandă”
– prof. Doina Marinov (director) și prof. Monica Resmeriță (director adjunct) la Colegiul Național „Gh. Vrănceanu”
– prof.pr. Anton Săboanu (director) la Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif”
– prof. Daniela Bîrzu (director adjunct) la Colegiul Național de Artă „George Apostu”
– prof. Lavinia Băisan (director) la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare”
– prof. Elena Amarinoaie (director adjunct) la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”
– prof. Mariana Ștefan (director adjunct) la Liceul Tehnologic „Petru Rareș”
– prof. Anca Sereș (director adjunct) la Școala Gimnazială „Al.I Cuza”
– prof. Vasile Luca (director) la Școala Gimnazială „Domnița Maria”

Aceste detașări în interesul învățământului sunt valabile doar pe perioada noului an școlar, care, calendaristic, începe pe 1 septembrie 2018 și se termină pe 31 august 2019. Restul posturilor sunt ocupate prin concurs pe un mandat de 4 ani, de la organizarea acestuia.

Pentru a ocupa o astfel de funcție un director sau director adjunct trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții: să aibă diplomă de licență, să fie membru în Corpul Experților în Management Educațional, să fie titular în învățământ, să aibă minimum gradul II didactic sau titlul de doctor, calificativul de „foarte bine” și nicio sancțiune în ultimii patru ani școlari, să fie apt din punct de vedere medical și să nu ocupe nicio funcție de conducere în vreun partid politic. Experiența în management educațional constituie un avantaj.

Alte articole