4 octombrie 2022
15 C
Bacău

Numărul șomerilor a scăzut

.

HomeActualitateNumărul șomerilor a scăzut

Comparativ cu anul trecut, numărul șomerilor a scăzut destul de mult, respectiv cu peste 1.000 persoane. Mai exact, la sfârșitul lui martie 2022, în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău erau 11.446 șomeri față de 12.516, câți au fost în aceeași lună a anului trecut. Dintre cele 11.446 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, nu mai puțin de 4.856 sunt șomeri de lungă durată, adică au rămas fără serviciu de foarte multă vreme (de peste 6 luni, tinerii cu vârsta sub 25 de ani, și de mai bine de 12 luni, cei care au peste 25 ani).

Cei mai mulți șomeri, înregistrați în ultima perioadă la AJOFM Bacău, provin din domeniile: prelucrări mecanice-industria de mașini și echipamente (lăcătuș mecanic-constructor montator de structuri metalice, electrician, strungar, mecanic întreținere și reparații, mecanic utilaje, sudor, tehnician mecanic și inginer mecanic), transport și reparații auto (tinichigiu, mecanic auto și șofer), comerț (vânzător, agent comercial și gestionar), prelucrarea lemnului (tâmplar și sortator produse), construcții (zidar, dulgher, zugrav, asfaltator și instalator), industria chimică (operator chimist și laborant chimist), agricultură, vânătoare și servicii anexe (mecanic agricol și muncitor necalificat), industria alimentară, restaurante și ate servicii de alimentație (brutar, cofetar-patiser, bucătar și ajutor ospătar-chelner).Alți șomeri sunt calificați în meseria de economist, contabil, asistent medical generalist, operator introducere, validare și prelucrare date și confecționer articole din piele și înlocuitori. Pe de altă parte, din angajările care s-au făcut cele mai multe sunt în domeniile: comerț (vânzător, gestionar și agent vânzări), construcții (zidar, dulgher, zugrav, fierar-betonist și instalator), industria confecțiilor din textile, blănuri și pielărie (operator confecționer îmbrăcăminte), hoteluri și restaurante (ospătar, barman și bucătar), prelucrări mecanice (lăcătuș mecanic, electrician, inginer mecanic) și transport și reparații auto (șofer și mecanic auto).

În momentul de față, sunt căutați în vederea angajării lucrători în meseriile de economist, jurisconsult, medic, inginer electronist, informatician, operator introducere, validare și prelucrare date, contabil, casier, asistent medical generalist, confecționer încălțăminte, agent de pază și ordine etc. Să mai notăm că, în prezent, în evidența AJOFM Bacău sunt aproximativ 1.800 locuri de muncă vacante, în 160 de meserii, comunicate de către diverși angajatori din județ.

 

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri