Cinci nuci au fost taiati, ieri, pe strada Alexandru Safran, din Bacau, in conditiile in care aceasta specie este protejata prin lege. Un cititor ne-a semnalat, chiar de la primele ore ale diminetii, ca la marginea Bacaului, in zona unui santier, mai multi nuci au fost doborâti.

Cititorul Desteptarii a facut poze pe care ni le-a trimis prin intermediul paginii noastre de Facebook. Cum Directia Agricola, una din institutiile care pot acorda aprobari pentru taierea nucilor, in anumite conditii (pentru un nuc taiat trebuie sa se planteze alti sapte), ne-a anuntat ca nu a eliberat nicio autorizatie pentru taierea acelor copaci, am luat legatura cu Directia de Servicii Publice a municipalitatii bacauane.

De aici ni s-a explicat ca proprietarul viitoarei constructii din zona a solicitat un aviz pentru a taia copacii, dar fara a prezenta si acordul prealabil a institutiilor abilitate. Asa ca, o echipa de la Politia Primariei s-a deplasat la fata locului sa investigheze problema.

PUBLICITATE

„Au fost politisti de la Mediu si Urbanism. Intr-adevar, firma in cauza, care are pe autorizatia de constructie, eliberata in aceasta luna, aviz de construire hala de comercializare piese auto, birouri si logistica, s-a prezentat la Directia de Servicii Publice cu o solicitare de aviz pe 20 octombrie, dar fara a prezenta, conform legii, acordul scris de la Garda de Mediu, dar si de la Directia Agricola, pentru ca nucii au un regim special la taiere. Am dat un preaviz sa prezinte in cel mai scurt timp aceste acte, daca nu, e pasibil de amenda.

Conform HCL 234 / 2010, fapta este prevazuta la art.2, litera c, iar sanctiunea, la art 12. alin (1)”, a declarat Relu Mardare, directorul Politiei Locale Bacau.

Amenda in acest caz, pentru persoane juridice, este cuprinsa intre 1000 si 2000 de lei.

R.Neagu,
R.Bibire


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Acest imbecil de constructor a taiat nucii. E o lege scrisa, nescrisa, pe care strabunii nostri o considerau sfanta: tai unul, plantezi sapte. De doua ori, m-am coborat din masina pentru a le atrage atentia acestor imbecili, sa puna un panou de identificare la ce fac acolo: Denumire lucrare/Proiectan/ Executant/ NR. Autorizatie de constructie, etc, etc. Din textul de mai sus, imi dau seama ca autorizatia s-a emis de acum o luna, iar eu stiu ca ei fizic s-au apucat de 3 luni, deci inceperea lucrarii a fost fara A.Constructie. Asemenea lucruri trebuie stopate, se construieste haotic si fara cap. Rusine celor ce emit avize din cadrul primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ