20 aprilie 2024
ContrasensNu ne-au întrebat

Nu ne-au întrebat

Nimeni nu vă spune ce se va întâmpla după război. Nu că nu ar ști, dar, în mod surprinzător, toată clasa politică se agață cu disperare de ideea că războiul va fi câștigat de “ai lor”, cei pe care i-au sprijinit, pentru că așa au primit ordin, cei cărora le-au livrat tot ceea ce au avut nevoie, lăsându-și propriii cetățeni fără resurse, cu creșteri de prețuri și cu datorii cât casa.

Liderii politici din țările acestea, inclusiv a noastră, au făcut pe dracul ghem, și-au golit depozitele de arme și muniții, depozitele de alimente, visteriile ca să susțină campionii galactici ai democrației teleghidate, cei care câștigă orice concurs pentru că așa trebuie, cei care nu pot fi acuzați de corupție, genocid, încălcarea drepturilor omului. Ba, mai mult, liderii politici au adoptat reglementări care ucid propriile economii. Și nu e vorba doar de industrii, ci și de agricultură.

Ei știu ce au făcut. Și știu ce îi așteaptă. Pentru că nu vor exista suficiente avioane pentru toți ca să fugă în cazul în care pariul lor se va dovedi unul greșit. Dar pe noi ce ne așteaptă?

Pe noi nu ne-a întrebat nimeni nici dacă vrem să livrăm arme, nici dacă vrem să le dăm proviziile pentru situații de criză, nici dacă vrem să cumpărăm avioane pe care le plătim acum și le primim peste 10 ani.

Nu ne-au întrebat nici dacă suntem de acord să plătim una dintre cele mai scumpe energii electrice din UE, nici să dăm întreg salariul pe o lună ca să plătim încălzirea, nici să ne condamnăm fermierii la moarte.

Nu ne-au întrebat nici dacă vrem să intrăm în război de partea unei țări care ne-a asuprit conaționalii, care ne-a făcut numai zile negre, care s-a stropșit în permanentă la noi pentru că îi permitea statutul de mare putere militară. Nu ne-au întrebat nici dacă suntem de acord să sprijinim o țară care comite atentate teroriste în numele păcii, care finanțează terorismul și care ucide civili cu rachete în mod programat.

Nu ne-au întrebat nici dacă suntem de acord ca, pe fondul unei înfrângeri militare, să apese panicat pedala cu gândul că, în acest fel, vor teroriza cetățenii.

Pe vremuri, o țară care era acuzată că finanța terorismul și comitea atentate era imediat izolată și bombardată de jandarmul planetar. Astăzi, o țară care finanțează terorismul este sprijinită de “lumea liberă”, primește arme, bani și mângâieri pe creștet.

spot_img

Alte titluri

spot_img

Ultimele știri