La Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Bacău, situat pe Str. Henri Coandă nr 2, încă de luni ghișeele au fost luate cu asalt. Mai bine de 200 de cetățeni au venit să-și facă sau să-și preschimbe pașapoartele.

Marți dimineață la fel. Încă de la deschidere au început să se facă cozi, oamenii luând bonuri de ordine. Puțini își făcuseră programare electronică la o anumită oră. Cei care au făcut-o au avut prioritate. Norul de vești negre care vin dinspre Răsărit începe să creeze îngrijorare și în rândul băcăuanilor. Mai ales în rândurile familiilor cu copii, dar care au și posibilitatea de a merge peste graniță la rude sau prieteni.O demonstrează și cererea mare de valută la casele de schimb, care au speculat momentul, ridicând prețul. Marcela a venit cu cele două fetițe să le facă pașaport. Al ei expiră la anul. „Soțul lucrează în Anglia. Eu am serviciu aici în Bacău. Mă ajută și părinții cu fetele. Nu aș vrea să plec din țară decât în vizită. Acum nu mai poți fi sigur de nimic. Nu vedeți ce se întâmplă în Ucraina? Să ne ferească Dumnezeu de război.”

Are bilet de ordine A venit de dimineață și stă la rând. Instituția prefefectului Bacău, la recomandarea Direcției Generale de Pașapoarte, a luat măsura înființării a încă unui ghșeu (nr. 5), pentru fluidizarea lucrului cu publicul.

S-a introdus de asemenea formatul în două schimburi, programul desfășurându-se în intervalul orar 08.30 – 20.00, de luni până vineri. Programările se pot face și on-line, accesând site-ul instituției prefectului la secțiunea „Pașapoarte”. Termenul mediu de eliberare a pașaportului simplu este de două zile.

Datorită numărului tot mai mare de solicitanți care accesează aplicația de programare on-line, există posibilitatea ca programările să se întindă pe o perioadă mai lungă de timp. În situația când cetățenii nu mai găsesc locuri disponibile pentru perioada dorită, pot verifica disponibilitatea de înscriere și la alte structuri teritoriale de pașapoarte, din orașele învecinate.

Pentru ridicarea pașaportului simplu electronic, serviciul public comunitar de pașapoarte recomandă cetățenilor, să solicite când depun cererea, să primească la domiciliu sau reședința titularului, documentul de călătorie, prin intermediul firmelor de curierat. Contravaloarea serviciului prestat este de 11,30 lei cu TVA inclus.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE