Am sperat, ne-am urat, am promis la sfârșitul anului 2021, că anul următor, 2022, vom fi, vom face, vom drege, vom munci, vom investi, țara va fi mai bogată și mai frumoasă. Câte nu spune omul la un pahar de…șampanie! Politic stăm prost – coaliția nu merge, se hârâie, nu reușesc, partidele aflate la guvernare să țină pasul, să vorbească aceeași limbă, să tragă la același ham. Tatăl meu avea doi cai, frumoși, puternici, se înțelegeau bine la căruță. Unul, din motive pe care eu, atunci, nu le-am înțeles, a murit, astfel că a trebuit să cumpere altul. N-am mai fost ca înainte, efectiv nu se împăcau la ham, unul trăgea hăis, unul cea, când unul se opintea, celălalt se oprea. N-a mers.

PSD, PNL, UDMR au de gestionat o țară, ca membră a UE și NATO, într-o perioadă extrem de dificilă, crizele economică, sanitară, socială, militară, chiar de identitate presupun abordări diferite, fermitate, luciditate și inteligență, dar și voință politică. Din păcate, la fel ca anul trecut și în alți ani, se întâmplă ca în pățania tatei cu cei doi cai.

Vă întreb, mai vorbește cineva acum de PNRR, acel faimos plan, stabilit la nivelul UE, prin care fiecare țară primește o sumă de bani pentru reforme și investiții. Știți că președintele a venit radios de la Brusellex: avem 80 de miliarde de euro! Balonul s-a dezumflat rapid, au mai rămas doar 30 – 40 de miliarde, din care jumătate împrumuturi și jumătate granturi. Din perioada de grație de implementare a celor 500 de măsuri stabilite de comun acord (impus) a trecut deja un an și n-am făcut nimic, cu toate că, în decembrie trecut am primit 1,9 miliarde de euro, iar acum câteva zile am primit alte 1,8 miliarde euro, în total 3,79 miliarde de euro. Știe vreun român votant ce s-a făcut cu acești bani? Nu știe. Ați simțit prin casă, oraș, țară că am primit acești bani? Nu. Și atunci, unde-i transparența, unde-i implicarea, unde sunt banii? Se tot vorbește de autostrăzi, spitale, combinate, măsuri verzi, energie, la nivel național, însă PNRR are foarte multe componenete destinate orașelor, municipiilor și comunelor, milioane de euro, știu autoritățile locale câți bani au la ușă? Nu știu, că nu le-a spus nimeni, se vor trezi peste trei ani că n-au…știut. De ce nu le spune nimeni? Ce interese sunt?Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE