Handbal masculin/ De la ora 18.00, la Baia Mare, Stiinta MD Bacau va juca meciul al doilea cu Minaur din prima faza a play-off-ului Ligii Nationale

Minaur Baia Mare- Stiinta Municipal Dedeman Bacau, episodul doi. Episodul doi si, poate, ultimul. Ca sa reduca la doua actele primei faze a play-off-ului Ligii Nationale, Stiinta MD trebuie sa repete, astazi, isprava din urma cu trei saptamâni, de la Bacau, si sa o invinga din nou pe Minaur. De data aceasta, la Baia Mare. Misiune imposibila?

Da si nu. Da, pentru ca, desi porneste de la 0-1 la general, Minaur ramâne echipa mai puternica. Da, pentru ca acasa te ajuta si zidurile, iar la Baia Mare zidurile sunt inalte si bine cladite: Digisport a hotarât ca Minaur- Stiinta MD sa fie singurul sfert de finala netelevizat, in timp ce Federatia Româna de Handbal a trimis doi arbitri cu patalama de “comisari” in persoana bucurestenilor Radu Iliescu si Doru Manea.

PUBLICITATE

Ca sa (nu) vezi ce situatie! Da, din toate aceste perspective, o victorie a studentilor in partida de azi echivaleaza cu o misiune imposibila. Mai ales ca si sala din Baia Mare se va transforma intr-un vulcan. Si totusi, bacauanii au sansa lor. Nu foarte mare, dar, ca sa spunem adevarul pâna la capat, cine le-ar fi dat mari sanse la meciul de acasa, pe care l-au câstigat cu 23-19, dupa ce au avut 10-1? Pe bune, cine?

Totul este ca azi, echipa lui Garralda sa evolueze la nivelul din tur- ce-i drept, fara a avea, sprijinul extraordinar al publicului propriu- dând “ignore” la toate: si la forta Minaurului si la propriile probleme de ordin financiar si la jocurile pe care FRH le face in favoarea baimarenilor. OK, nu-i usor deloc. Insa, asa cum declara si capitanul Ionut Rotaru, “nu avem nimic de pierdut, toata presiunea fiind pe Minaur”.

Si, ca sa-l citam pe Marius Bondar, “tot ce ni s-a intâmplat in acest an, ne-a intarit din punct de vedere al colectivului. Suntem un grup foarte unit si vom demonstra asta si la Baia Mare, unde speram sa ramânem o singura zi. Daca nu câstigam miercuri, ne va fi foarte greu in meciul de joi, pornind de la subtirimea lotului si continuând cu ceilalti factori externi.

Dar noi ne dorim foarte mult sa ajungem in turneul final 1-4, ce ar constitui o performanta de prim-plan in conditile date, asa ca vom face totul pentru a câstiga miercuri”. Miercuri, adica azi. Si se stie ca nu-i bine sa lasi pe mâine, ce poti face azi. Hai baieti, mai bucurati-ne o data!

Invitatie la petrecere

In cazul in care vor câstiga la Baia Mare, handbalistii vor putea sarbatori calificarea in 1-4, dând curs invitatiei facute de patronul pensiunii turistice, “Balta Albastra”, Valeriu Salceanu.

“Am citit in Desteptarea despre problemele pe care le intâmpina handbalistii Stiintei si despre gradul de dificultate al returului cu Minaur.

Daca vor câstiga la Baia Mare, ii astept pe toti componentii lotului bacauan, la intoarcerea acasa, la o petrecere pe care o voi organiza ca premiu pentru reusita lor, la Pensiunea Balta Albastra. Le tin pumnii baietilor nostri”, a declarat Valeriu Salceanu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ