Atletism/ Martin Benchea Joca s-a laureat campion national al României in proba de 10.000 metri la A60 de ani

Pâna acum il cunosteam drept “Forrest Gump”. Mai nou, insa, veteranul atletismului bacauan, Martin Benchea-Joca isi poate spune si “Speedy Gonzales”. Pe bune, amigo! Motivul? Pe lânga probele de fond, semi-maraton si maraton, Benchea Joca a inceput sa cocheteze si cu distantele scurte.

Astfel, la Nationalele pentru Veterani de la Bucuresti, bacauanul de 60 de ani a luat startul si la 100 m, 200 m si 800 m. Rezultatul? Doua medalii de bronz la 100 si la 800 si un loc 4 la 200 m, unde a fost “tradat” de vreme (ploaie zdravana) si de lipsa incaltarilor adecvate: ghete cu cuie. Ca de obicei, Martin Benchea- Joca si-a luat revansa intr-o “proba serioasa”, 10.000 m, acolo unde “Speedy Gonzales” a redevenit “Forrest Gump”.

PUBLICITATE

Adica omul care i-a lasat pe toti adversarii de caruta, trecând primul linia de sosire, cu un timp de 47 de minute si doua secunde. “Doamne, cât mi-am dorit tricoul de campion national! Mai aveam unul, primit când am triumfat la 5000 metri, dar tare imi doream sa ma impun la 10.000 metri”, a marturisit sportivul care a parasit anul acesta pe CSM 2010 in favoarea celor de la CS Arena 2011: “Cei de la Arena si-au manifestat intreaga disponibilitate.

La fel cum a facut-o si directorul Farmaciilor Sfântu Spiridon din Iasi, doamna Daniela Popa, care s-a oferit sa ma sponsorizeze cu echipament si vitamine”. Benchea-Joca a povestit si “flirtul” sau cu distantele scurte: “A fost prima data când am concurat la 100, 200 si 800 de metri.

Nici nu stiam sa iau startul! Ma temeam sa nu-l ‘fur’ si sa ma trezesc descalificat. Noroc cu doamna antrenoare Carmina Gorgan, care a lucrat cu mine ca la carte”. Tot ca la carte va lucra Carmina Gorgan cu Martin Benchea Joca si in perioada imediat urmatoare.

La orizont se afla Europenele de Veterani de la Izmir, acolo unde “Forrest Gump” va concura la 10.000 m. (pe 25 august), 5000 m (29 august) si, evident, la maratonul, programat pe 31 august. “Ce poate fi mai frumos? Voi alerga maratonul pe malul Marii Egee la un Campionat European. E visul meu”, marturiseste Martin Benchea-Joca. Sa nu cumva sa-l treziti, ca va pune pe fuga!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari Hombre. Cita ambitie are omul asta si ce placere are sa faca sport. Practic ai virsta anagrafica care te obliga sa concurezi la categoria ta dar virsta ta biologica pare a unui teenager ca obtii doar rezultate care te surprind si pe tine.
    BRAVO; BRAVO SI IAR BRAVO

LĂSAȚI UN MESAJ