Alexandru Novac (CSM Bacău) a ratat prezența în finala Campionatului European de Atletism din Germania. Deținătorul recordului național la aruncarea suliței cu un impresionant 86.37 metri, Novac (foto) s-a clasat doar al 17-lea în seriile de calificare derulate joi seara. Rezultatul? Unul departe de așteptări: 76.44 metri. Creditat cu șanse la medalii, Novac nu avea nevoie de egalarea propriului record pentru a ajunge în finală. I-ar fi fost de ajuns să repete rezultatul de la CN de la Pitești, de la finalul lui iulie, când a cucerit titlul național cu o aruncare de 81 metri.

Nici celorlalți reprezentanți ai cluburilor din județul Bacău nu le-a mers mai bine la Europenele din Germania. Astfel, Nicolae Soare (CS Știința) s-a clasat al 19-lea în proba de 10.000 metri, pe care a parcurs-o în 29:13,82. Alexandru Terpezan (CSM Onești) nu a trecut de serii la 200 metri, unde s-a poziționat al 38-lea, cu 21.39 sec., în timp ce colegul său de club, Ioan Melnicescu a ocupat locul 39 la 100 metri, cu timpul de 10.88.

De notat calificarea în finala probei de triplusalt a fostei atlete de la CSM Onești, Elena Panțuroiu. Trecută de la începutul anului la CSM București, Panțuroiu a sărit joi 14.20 de metri, rezultat care i-a asigurat prezența în finala de pe 10 august.