Vești bune pentru băcăuanii care vor șă-și schimbe mașina, cumpărând una nouă prin programul Rabla. De acum încolo, cei interesați vor avea posibilitatea să beneficieze de tichetul de la stat chiar dacă nu dau la casat o mașină veche. Asta după ce, zilele trecute, a fost publicat un ordin al Ministerului Mediului care permite transferul primelor de casare între toate tipurile de participanți la program.

Practic, acum, nu doar persoanele fizice pot ceda dreptul de a folosi o primă de casare, ci și firmele, școlile, organizațiile neguvernamentale, instituțiile publice sau alte tipuri de deținători de mașini vechi. În plus, ordinul mai prevede și eliminarea unor documente care, înainte, erau obligatorii pentru participarea la Rabla Clasic. Este vorba despre declarația pe propria răspundere a celor care cumpărau în leasing mașini, care până acum, trebuia autentificată la notarul public.

Documentul a fost înlocuit cu o mențiune introdusă în nota de înscriere, care trebuie doar semnată, nu și autentificată. Mai mult, a fost eliminată și obligativitatea prezentării unui certificat de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale, emis pe numele solicitantului persoană juridică, pentru cazurile în care autovehiculul uzat nu este înregistrat la sediul social al acesteia.

Prin programul Rabla Clasic, persoanele fizice, dar și cele juridice (firme, instituții de stat etc) pot beneficia de o primă de casare de 6.500 de lei, în cazul mașinilor (3.500 de lei, dacă vor să cumpere motociclete), sprijinul fiind suplimentat cu 1.000 sau 2.500 de lei dacă achiziționează autovehicule hibrid.PUBLICITATE