11 decembrie 2023

Noul ,,Safari Express”, un vis împlinit. ,,Zmeura de aur” îl adoră

   Pe când era un adolescent visător, a fost sedus de ,,Safari Express”, film comic de aventuri, italo-german, cu Giuliano Gema și Ursula Andress în rolurile principale. De-atunci, sunt sigur, a dorit nespus să joace într-un fel de remake al acestei vesele aventuri. Visul, sprijinit de visteria amărâtă a țării sale, s-a împlinit. În sfârșit, neînfricat, curajosul sexagenar-plus este eroul principal al unui nou ,,Safari Express”. Decorul aventurii: Kenya, Tanzania, Cabo Verde și Senegal.

  Fain scenariu! Am citit comunicatele prezidențiale despre această curajoasă incursiune în junglele Africii, dar n-am aflat nimic despre o posibilă șoaptă diplomatică menită să vizeze recuperarea unor datorii istorice pe care o țară ca Tanzania, de pildă, le are față de România. Nu mai pun la socoteală gândul că, pocnind ușor din degete către avionul de lux, excursionistul ar fi putut face rost de câte o scurtă escală-safari, pentru a reaminti despre datorii prin Sudan, Congo, Somalia, Kenya, Mozambic, Guineea, Nigeria, Republica Centraficană, Libia. Deși datoriile acestora față de noi sunt de miliarde grele, safaristul KIWI ar fi trebuit să se dea peste cap pentru a face rost măcar de contravaloarea acestei aventuri africane.

  Pentru această superproducție româno-africană, cei din Box Office au investit toată atenția, minunându-se. Deși încă se filmează periculos printre lei, tigri și jaguari, și Academia Americană de Film, care gestionează Premiile Oscar, este foarte interesată de fenomen. Sursele noastre spun însă că, deocamdată, acest ,,Safari Express” nu va avea concurent pentru Zmeura de Aur, opusul Premiilor Oscar, care-i recompensează pe cei mai slabi/ proști actori, scenariști, compozitori, regizori etc. Premiul are forma unei zmeure fixate pe un suport de plastic, valoarea aproximativă fiind de 4,89 dolari americani. În culisele artisticului zmeuriș se spune că filmul va primi onoruri pentru: cea mai proastă refacere sau continuare a unui film; cel mai prost film; cel mai ticălos scenariu; cel mai slab actor într-un rol principal; cel mai neinspirat regizor. Ce mai tura-vura! Va face ravagii prin esteticul zmeuriș.

 

 

spot_img

Alte titluri

spot_img
spot_img

Ultimele știri