Legitimată la CSM Bacău, sportiva Alice Halmac este campioană europeană la haltere în categoria 59 kg. Ea a obținut 3 medalii la rând, în cadrul Campionatului European de junior, copetiție ce se desfășoară în aceste zile, la Eilat, în Israel.

Este în plină desfășurare Campionatul European de Juniori la Haltere U15 și U17, o competiție la care România participă cu 28 de sportivi.

Între aceștia le regăsim și pe sportivele băcăuane Alice Halmac și Gabriela Daviduță, care sunt însoțite de antrenorul George Călin.

Campioană europeană de juniori și în 2018, Alice Halmac a confirmat și anul acesta reușind să înregistreze un nou record european U15 la proba smuls cu 78 de kilograme.

Pe lângă această medalie de aur, Alice a mai cucerit un „argint” în cadrul probei aruncat, cu 95 kg. Aceste rezultate au fost încununate cu aur la total cu 173 kg, alături de un alt onorant record european.

Astfel, halterofila noastră este triplă medaliată la „mondiale”, acolo unde, după primele trei zile de competiție, România are un bilanț de 26 de medalii, 14 de aur, 4 de argint și 8 de bronz. Campionatul European de Juniori la Haltere U15 și U17 din Israel se va încheia pe 14 decembrie.PUBLICITATE