13 iunie 2024
Fapt diversRomânia SurprinzătoareNotre Dame din Ath (Belgia) devine Biserică Ortodoxă Românească: Mitropolitul Iosif a...

Notre Dame din Ath (Belgia) devine Biserică Ortodoxă Românească: Mitropolitul Iosif a sfințit oficial lăcașul de cult

Într-un pas important pentru comunitatea ortodoxă românească din regiunea Valonia, Biserica Notre Dame din localitatea belgiană Ath a fost oficial desemnată biserică ortodoxă românească în urma unei înțelegeri de închiriere pe o perioadă de 30 de ani, încheiată cu Biserica Catolică locală.

Într-un eveniment solemn desfășurat sâmbătă, Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale a sfințit lăcașul de cult, acum cunoscut oficial sub numele de “Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina”.

Cu o vechime de 72 de ani, Biserica Notre Dame din Ath a fost locul de închinare al comunității ortodoxe române încă din septembrie 2019. Cu toate acestea, abia în septembrie 2021 au fost semnate oficial actele de preluare a bisericii, marcând începutul unui amplu proces de renovare și adaptare la riturile ortodoxe.Foto credit: Trinitas TV / Pr. George Aniculoae

Mitropolitul Iosif a subliniat importanța acestui eveniment în contextul unei Europe în care discuțiile despre credință sunt tot mai puțin prezente în instituțiile publice. Într-un discurs emoționant, Mitropolitul a îndemnat comunitatea să-și mărturisească credința și să aducă “lumina” în locuri unde vorbirea despre Dumnezeu este tot mai rară.

În cadrul ceremoniei, Preotul paroh Ioan Gabor a fost hirotesit iconom stavrofor, marcând astfel angajamentul său în slujirea noii biserici și comunității.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri