Suntem la foarte mică distanță de prăbușirea unui narativ mondial care, de doi ani, ne-a ținut captivi într-o haluciantă distopie autoritarist-fascistă. Da, deși există țări sau teritorii unde autoritățile încearcă să reziste după modelul Germaniei naziste din aprilie 1945, insistând să implementeze inutilele certificate verzi, se poate vedea cu ochiul liber că s-a dat semnalul de abandonare a acestei povești. Mai mult, media mainstream începe să-și revizuiască pozițiile, să admită că statisticile deceselor au fost umflate, că numărul cazurilor a fost gonflat, că vaccinurile nu doar că nu rezolvă problema, așa cum au insistat la început, dar au mai cauzat și victime iar lockdownurile au fost o eroare.

Ziare și jurnaliști își cer scuze pentru exagerări, își toarnă cenușă în cap încercând să scape de responsabilități și să minimizeze daunele produse. Admit că au greșit dar dau vina pe alții. Pe context, pe panică, pe autorități.

Noi nu ne vom cere scuze pentru că nu avem de ce. Am informat, încă de la început, pe baza datelor la care am avut acces cum stă treaba. Pe lângă informațiile preluate de la autorități, am enunțat opinii, ne-am exprimat scepticismul, am cercetat, am analizat statistic cifrele, am spus că avem dubii, că există și alte informații, că autoritățile abuzează de putere, că nu există responsabilități și chiar refuză să ofere informații.

Am insistat mereu să nu se facă discriminări între persoanele vaccinate și cele nevaccinate, am isistat că măsurile luate de autorități sunt ilegale și neconstituționale, că informațiile sunt cenzurate, că nu sunt admise oficial alte opinii decât cele aprobate de politicieni, chiar dacă vin de la specialiști.

Noi nu ne vom cere scuze dar vom cere să existe consecințe! Cei care au abuzat de puterea lor trebuie să plătească și există suficientă legislație pentru aceasta. Trebuie să dea înapoi banii nemeritati câștigați din afacerile încheiate la adăpostul stării de urgență sau de alertă, banii încasați ca sporuri nemeritate, pentru ore suplimentare puse din burtă. Averile care s-au construit pe baza vânzării unor teste total imprecise ar trebui confiscate într-o țară normală. Iar cei care au fost în fruntea acestei nebunii, cei care au impus ilegal măsuri, amenzi, tratamente, cei care au construit această nebunie ar trebui judecați în procedură de urgență.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE