Măsurile drastice luate în majoritatea țărilor europene menite să atenueze efectul virusului SARS COV 2, impulsionarea, prin diferite metode, a vaccinării, prelungirea stării de tensiune, de stres și frustrare în rândul cetățenilor, amenițările din ce în ce mai directe cu intrarea în vigoare a Certificatului Verde, au creat, cu toate că a crescut și crește numărul infectaților și al deceselor, nemulțumiri majore, care au culminat cu demonstrații, mitinguri, confruntări între forțele de ordine și participanții la proteste.

Stați liniștiți, nu la noi…Pentru că totul și toate se petrec foarte repede: infectarea, agravarea bolii, apariția vaccinurilor, confundat, inclusiv de o parte dintre medicii super-informați, cu un tratament, declarațiile și luările de poziție pro și contra vaccinării de către nespecialiști, băgători de seamă abonați, au dus și continuă să creeze confuzie, distorsionări de comunicare, înfruntări între cele două tabere, vacciniști și nevacciniști, mergându-se până acolo încât se neagă existența virusului, acuzând guvernele de manipulare.

Nu, nu la noi…Contractările și relaxarea măsurilor luate împotriva virusului, cu temei sau doar politizate, bâlbâielile din sistemul de evidență și raportare a situațiilor zilnice au avut darul să acumuleze incertitudini, reacții din cele mai diverse, practic se contestă orice, ce era de bine ieri, astăzi intră în categoria constrângerilor, dacă ne distrăm de sărbători, sigur va fi dezastru în ianuarie și februarie, dacă nu ne relaxam, goleam frigiderele. În acest feeric decor, apăare o veste bună: este aproape gata pastila salvatoare, medicamentul minune pentru tratarea celor care au contactat virusul, câteva țări, printre care SUA, Anglia, Canada etc. au încheiat contracte ferme cu producătorii pentru achiziționarea a milioane de capsule, asigurându-și stocurile necesare pentru populație.

Noi, nu. Noi, cu Crăciunul, cu bugetul, cu probleme în coaliție, vine sau nu Moș Crăciun, vom avea focuri de artificii, va susține președintele un discurs în noaptea de An Nou…Aud la știri, că, la fel ca anul trecut, la Paris nu vor străluci focurile de artificii și, tot la știri, aflu că în SUA, 107 pușcași marini, 27 de aviatori și un comandant de marină au fost concediați deoarece au refuzat să se vaccineze, din februarie, Austria introduce obligativitatea vaccinului, la fel Italia, Germania (pentru anumite categorii de populație). Noi? Noi citim Constituția, la capitolul Drepturi și ne uităm în gura medicului Pop.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE