La data de 07 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 39 de ani, din municipiul Bacău cu privire la faptul că o persoană necunoscută i-a oferit telefonic un voucher de reducere cumpărături, pentru care trebuie să achite o taxă de curierat de 25 lei.

În baza celor sesizate, la faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică, care a depistat, la domiciliul reclamantului, un bărbat de 31 de ani, din judeţul Alba, care încerca să-i înmâneze un voucher cu elemente evidente de falsificare, cerându-i o taxă de curierat.

În urma controlului efectuat asupra bărbatului în cauză și a autovehiculului cu care se deplasa acesta polițiștii au găsit alte 27 de vouchere emise de site-ul de internet, o listă cu persoane cărora le-a fost livrate astfel de vouchere în ultimile 4 zile, precum și 6 chitanțe de depunere a sumei totale de 4 448 de lei în contul unei societăți comerciale.

PUBLICITATE

Din cercetările polițiștilor a rezultat că cetățenii erau contactați telefonic de către persoane care le găseau numerele de telefon pe site-uri de vânzare – cumpărare și drept „răsplată” pentru postarea anunțurilor pe acest site le ofereau vouchere cu reduceri substanțiale la anumite magazine.

Persoanele în cauză primeau o hărtie tipărită format A4, fără elemente de siguranță, pentru care trebuiau să achite o așa-zisă taxă de curierat.

Cercetările au fost continuate şi în data de 08 octombrie a.c., s-au efectuat verificări la magazinele menţionate pe vouchere, ca oferind pretinsele reduceri, stabilindu-se că acestea nu oferă astfel de beneficii.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ