3 octombrie 2023

Noi măsuri de sprijin pentru refugiații ucraineni oferite de Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău

HomeActualitateNoi măsuri de sprijin pentru refugiații ucraineni oferite de Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău

Noi măsuri de sprijin pentru refugiații ucraineni oferite de Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău

La nivelul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a organizat un comandament pentru a asigura permanența pentru primirea refugiaților, care pot fi cazați non-stop și care primesc 3 mese calde pe zi la Restaurantul Universității.

„Reamintim că aceste locuri nu afectează capacitatea de cazare pentru studenții UBc. Universitatea asigură și mijloace de comunicare pentru refugiați, punând la dispoziție cartele telefonice, calculatoare și internet”, a precizat conf. univ.dr. Cristina Cîrtiță-Buzoianu, prorector pentru etica și imaginea Universității, printr-un comunicat.

Studenții basarabeni ai Universității, vorbitori de limbă rusă și ucraineană, sunt traducători voluntari, atât în Campusul Universității, cât și la Baza Letea Bacău. Liga Studențească din cadrul UBc continuă campania de colectare de bunuri și oferă prin studenții voluntari sprijin logistic pentru refugiați. Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Departamentul de Consiliere Profesională, continuă campania social-umanitară „Dăruiește din suflet – împreună pentru Ucraina!”.Toate produsele colectate prin cele două campanii vor fi distribuite prin Centrul Expozițional, stabilit ca centru de inventariere pentru municipiul Bacău.

Alte titluri
Alte titluri

Trafic restricționat în zona Orizont. Primăria a uitat să anunțe din timp

Strada Pictor Andreescu din Bacău a fost închisă circulatiei...

Simpozionul Național „Vasile Pârvan”, sub semn aniversar

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhivele...

„Serile pianistice” la Centrul de Cultură „George Apostu”

Centrul de Cultură „George Apostu” în parteneriat cu Asociația...

Ultimele știri