O solicitare venita din partea Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADR NE) a incins atmosfera la sedinta CJ Bacau de marti, despre care se credea ca va fi una scurta si linistita. Agentia a cerut ca valoarea terenului pe care il pune la dispozitie Primaria Sl. Moldova sa nu fie trecuta drept contributie la realizarea investitiei “Complex de agrement turistic , de relaxare si sportiv” deoarece in cadrul POR nu este luat in considerare aportul in natura.

Pentru a opera aceasta modificare era necesara elaborarea unui act aditional la acordul de parteneriat incheiat de CJ Bacau si CL Sl. Moldova. Nicu Sapca, consilier PDL, a vrut sa stie daca “in cadrul atâtor parteneriate incheiate de CJ Bacau mai exista unul in care judetul sa puna totul, iar partenerul nimic!” Sapca a enumerat primariile din Onesti, Dofteana, Darmanesti si Tg. Ocna, care au facut documentatia sau au acoperit 10 la suta din costuri.

Silviu Botez, director in cadrul CJ, a explicat ca Sl. Moldova participa, totusi, cu terenul, chiar daca acesta nu e considerat contributie in lei. Deoarece Nicu Sapca a insistat asupra “inechitatii”, Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ, a intervenit in favoarea proiectului, aratând ca acesta face parte din strategia judeteana de promovare a turismului si a invocat cazul Centrului de Afaceri, “la realizarea caruia CJ Bacau a contribuit doar cu terenul.”

PUBLICITATE

Pâna la urma, toti consilierii au votat proiectul. Valoarea complexului de agrement va fi de 34,8 milioane de lei, din care 15,9 milioane de lei reprezinta asistenta nerambursabila solicitata de judetul Bacau prin Programul Operational Regional (POR).

“Noi chiar vrem sa dezvoltam zona turistica Sl. Moldova-Tg. Ocna. Nu o facem din perspectiva intereselor unui primar, ci a strategiei de dezvoltare a judetului Bacau. E mai important sa atragem opt milioane de euro decât sa stam si ne gândim daca exista o inechitate” – a declarat Ionel Floroiu, vicepresedinte CJ Bacau.

Complexul de agrement din Sl. Moldova va completa investitia in pârtia de schi, realizata, de asemenea, din fonduri europene. Aceasta va avea 1,5 km in lungime si va mai cuprinde o instalatie de iluminat nocturna, tunuri de zapada si un telescaun. Complexul va avea un patinoar, un parc pentru role, un centru de agrement de 8.000 mp, un teren de sport, un loc de joaca si un centru de relatii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ