Colegiul Farmacistilor Bacau a organizat, la sfârsitul saptamânii trecute, noi alegeri, pentru desemnarea membrilor consiliului teritorial, a reprezentantilor in Adunarea Generala Nationala a acestui for, a membrilor comisiei de cenzori si a membrilor comisiei de disciplina, alegeri care se desfasoara o data la patru ani. In luna decembrie a anului trecut, au mai fost organizate aceste alegeri, insa Comisia Electorala Centrala le-a invalidat, pentru un viciu de procedura. Inca de atunci s-a anuntat ca alegerile vor fi reluate pâna in luna martie 2016.

Se asteapta validarea mandatelor

Intre 4 si 7 februarie au avut loc inscrierile, iar vineri, pe 12 februarie, s-a organizat primul tur. Regulamentul de organizare precizeaza ca in cazul in care nu se intrunesc conditiile de participare la vot (2/3 din numarul membrilor colegiului), se organizeaza si un al doilea tur, pe 26 februarie.

PUBLICITATE

„La noi s-a intrunit cvorumul necesar din primul tur. Adica au fost prezenti la vot peste 246 de membri, cât ar fi fost 2/3 din total. Asa ca nu mai organizam un al doilea tur de scrutin. Au fost alegeri, asteptam si validarea mandatelor de catre Comisia Electorala Centrala, validare care se realizeaza la nivelul intregii tari, adica dupa ce, acolo unde e cazul, se organizeaza inca un tur de alegeri. Dupa validare se va sti exact si componenta structurilor din cadrul Colegiului Farmacistilor, atât local, cât si national.”
farmacist Luana Grigoras, actualul presedinte al Colegiului Farmacistilor Bacau

S-au validat 18 candidati pentru consiliul judetean al Colegiului Farmacistilor Bacau , 17 pentru Adunarea Generala Nationala si 4 pentru Comisia de disciplina. Dintre acestia, la consiliul judetean se vor alege 11 membri si 5 supleanti, la Adunarea Generala Nationala – 7 membri titulari si 5 membri supleanti, iar la Comisia de disciplina – 3 membri titulari si 2 supleanti. La Comisia de cenzori nu a fost nicio candidatura. Comisia electorala a judetului Bacau a fost formata din farmacistii Cristina Maxim – presedinte, Madalina Cucu – secretar si Manuela Ionica. Dupa validarea mandatelor de catre Comisia Electorala Centrala din cei 11 membri ai consiliului judetean se vor alege cei 5 membri care vor constitui birou executiv al Colegiului Farmacistilor Bacau, respectiv un presedinte, trei vicepresedinti si un secretar, pe un mandat de 4 ani. Colegiul Farmacistilor Bacau a fost condus, in ultimii patru ani, de farm. Luana Grigoras – presedinte, farmacistii Carmen Nistor, Maria Nastaca si Casiana Oprea – vicepresedinti si farm. Anca Mazilu – secretar. Toate cele cinci farmaciste au candidat acum pentru un nou mandat.

Bacaul se afla pe lista nominala cu colegiile teritoriale ale farmacistilor in care au fost anulate alegerile de la finalul anului trecut, alaturi de alte 11 judete din tara.

[/lock_content]

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ