Noaptea Muzeelor incepe cu un protest impotriva retrocedarilor operelor de arta/ Foto: Ramona Ionescu

Bacauanii sunt invitati in noaptea de sâmbata spre duminica sa treaca pragul muzeelor si galeriilor de arta din oras.

Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” organizeaza pe 16 mai “Noaptea Europeana a Muzeelor”, iar pe 18 mai sarbatoreste “Ziua Internationala a Muzeelor”. La ambele manifestari intrarea este gratuita, astfel incât publicul de toate vârstele sa poata viziona expozitiile existente.

La “Antonescu” bacauanii vor avea acces la expozitiile permanente si temporare Sectiilor de Etnografie si Arheologie-Istorie, vor putea vizita expozitia temporara “România in cel de-Al Doilea Razboi Mondial”, exponatul lunii mai: Fiare de descântec, vor putea participa la vernisajul segmentului din expozitia permanenta de etnografie: “Scoala de altadata” si vor avea ocazia sa faca cursuri intensive de dans popular cu membrii Ansamblului “Busuiocul”.

PUBLICITATE

“Anul acesta, activitatea debuteaza cu un protest initiat de reteaua nationala a muzeelor fata de retrocedarea operelor de arta din patrimoniul national. In acest sens, una din operele expuse in muzeu va fi acoperita cu o pânza. Este vorba despre lucrarea ‘Vorniceasa Manu si fiul ei Grigore’, o pictura semnata de Mihail Topler, revendicata de mostenitor”, declara Mariana Popa (foto), directorul Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” Bacau.

In aceeasi seara isi deschide portile si Galeriile “Alfa”, unde, incepând cu ora 18 va avea loc vernisajul expozitiei temporare Bacau – Iasi, intitulata “Pictori la 70 de ani”. Tot aici, publicul va putea viziona filme documentare in cadrul programului Cinemateca Museum. Casa memoriala “Nicu Enea” va fi deschisa publicului tot de la ora 18, bacauanii putând vizita expozitia permanenta.

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii “Ion Borcea” Bacau va fi deschis in intervalul orar 8.00 – 1.00, conducerea institutiei urmarind prin aceasta activitate sa popularizeze valori ale patrimoniului cultural national.

Bacauanii vor putea vizita aici expozitiile permanente “Paduri din România”, “Ocrotirea naturii”, “Flori din adâncurile Terrei”, Sera muzeului, precum si alte expozitii temporare. Acestei actiuni i se alatura si Grupul de initiativa “Bacauanii vor piste de biciclete”.

Membrii acestei miscari vor face un tur pe biciclete pentru vizitarea punctelor in cadrul circuitului muzeal. Turul incepe la ora 18, iar adunarea are loc pe trotuarul de la Galeriile “Alfa” (strada Marasesti, zona barurilor).

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ