„Noaptea muzeelor” a debutat la Galeriile ALFA

Noaptea Muzeelor, manifestare culturală iniţiată de Franţa şi preluată apoi de toate ţările membre ale Uniunii Europene, a debutat, în Bacău, sâmbătă, 18 mai, la ora 18.00, la Galeriile „Alfa”, ale Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, cu vernisajul expoziţiei de pictură şi sculptură, cu lucrări din Tabăra de creaţie de la Tescani, din vara anului 2018, organizată de artistul vizual Ovidiu Ungureanu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Au participat în tabără şi au expus acum, în Noaptea Muzeelor, artişti plastici din Siria, Spania, Bacău, Buzău, Iaşi.

În deschidere a vorbit Mariana Popa, manager al Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, care a făcut o prezentarea a Taberei de la Tescani şi a participanţilor, iar Dionis Puşcuţă, şef Secţie Artă, a prezentat Catalogul Expoziţiei, după care fiecare participant a primit câte o Diplomă de participant şi alte însemne ale Muzeului de Artă.

Tot cu acceaşi ocazie a avut loc şi lansarea Revistei Muzeum. Împreună cu un public numeros, a fost prezent şi Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Culturii, alte personalităţi din administraţia locală, din instituţiile deconcentrate din municipiul Bacău.
Cu toată vremea ploioasă, băcăuanii au luat cu asalt şi celelalte muzee din oraş, cel de Istorie şi Etnografie, de Ştiinţele Naturii şi Observatorul Astronomic.

Alte detalii de la Noaptea Muzeelor, în ediţia de luni a cotidianului Deşteptarea.

Noaptea Muzeelor şi la Foto Mărăndici

Ca şi în aţi ani, Centru de Fotografie Profesională – Foto Mărăndici s-a alăturat acestui proiect, cu toate că este o instituţie privată. Din cauza spaţiului foarte mic, celebrul artist fotograf Romeo Mărăndici a organizat mai multe sesiuni de vizitare şi informare.

Spre deosebire de instituţiile de stat, la Foto Mărăndici vizitatorii au avut ocazia să audă şi să vadă o istorie a aparatului de fotografiat şi a fotografiei, de la începuturi şi până în prezent, să ia contact cu toate tipurile de aparate de fotografiat, aflate în imensa colecţie a lui Romeo Mărăndici. De asemenea, fiecare vizitator a beneficiat de o şedinţă foto, plecând acasă cu o fotografie.

Şi de la Foto Mărăndici vom aduce alte informaţii şi…fotografii, în ziarul de luni a Deşteptării.