Universitatea “Vasile Alecsandri” a desfasurat vineri, 30 septembrie, o serie de activitati afiliate evenimentului European “Noaptea Cercetatorilor”.

Deschiderea evenimentului a avut loc la ora 17.00 in Aula “Vasile Alecsandri” din corpul D al universitatii bacauane, urmata de o intâlnire a participantilor cu echipa de volei feminin a Universitatii si cu profesorul-antrenor de inot Ovidiu Galeru care a impartasit celor prezenti impresii de la Olimpiada de la Rio acolo unde a fost prezent cu sportivii români.

O alta activitate s-a derulat in aceiasi locatie de la ora 18.30, „Magia filmului si tehnologia” unde s-au facut vizonarea si discutii pe seama „Die Hard 4.0”.

PUBLICITATE

Laboratorul A12 din Corpul A a gazduit experimente, explicatii si demonstratii sub titulatura „Chimie, magie si culoare”, iar la Biblioteca Centrala a Universitatii s-a desfasurat „Casa Alecsandri-ultima sansa!”, un proiect al Societatii Cultural-Stiintifice „Vasile Alecsandri” Bacau.

Activitatile de la „Noaptea Cercetatorilor” s-au incheiat la Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, acolo unde, de la ora 20.00, cei prezenti au primit informatii si au facut observatii astronomice cu instrumentele din dotarea institutiei, intr-o actiune intitulata „Universul-lumea vazuta si nevazuta a stelelor”.

La activitatile propuse de organizatori au participat câteva sute de elevi de gimnaziu si de liceu, care au fost insotiti de cadre didactice dar si de cadrele universitare din institutia de invatamânt superior bacauana.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ