Bacauanul va lupta vineri, in Maroc, cu Mahomed Arjaoui intr-un meci care are ca miza calificarea la Olimpiada din 2016

Boxerul bacauan Mihai Nistor si-ar putea asigura in acest weekend calificarea la Olimpiada ce va avea loc vara viitoare, la Rio de Janeiro. Pentru a-si procura biletele pentru Rio, Nistor va trebui sa-l invinga vineri, intr-o gala programata la Marrakesh, in Maroc, pe reprezentantul gazdelor, Mahomed Arjaoui. Initial, Nistor trebuia sa-l intâlneasca in finala categoriei super-grea APB (divizia profesionista lansata de forul amator, AIBA) pe azerul Magomedrasul Medjidov. Numai ca dublul campion mondial la amatori in 2011 si 2013 s-a accidentat, iar APB a decis ca locul sau sa fie luat de marocanul Arjaoui. Decizia conducerii APB l-a infuriat pe antrenorul lui Nistor, Relu Auras, cel care i-a fost antrenor si lui Arjaoui, in 2008, atunci când era coordonatorul lotului marocan participant la Olimpiada de la Beijing.

“Hotarârea ca Medjidov sa fie inlocuit de invinsul sau ne-a dat complet peste cap”, a declarat Auras pentru “Desteptarea”, inaintea plecarii spre Maroc. “Noi ne-am pregatit pentru disputa cu azerul, iar toate sparring-urile noastre s-au pliat pe profilul unui meci de genul celui cu Medjidov. Dar nu asta ar fi marea problema. Ce ne ingrijoreaza este ca marocanul va boxa la el acasa. Eu sper ca Mihai Nistor sa lupte asa cum stie el si sa-si asigure victoria, insa as minti daca as spune ca nu mi-e teama de arbitri. Când in joc se afla o asemenea miza si asemenea interese, trebuie sa iei in calcul absolut totul”, a adaugat Relu Auras.

PUBLICITATE

Campion mondial pe echipe in WSB in urma cu doua sezoane, Mihai Nistor a avut un parcurs foarte bun si in APB. Supergreul legitimat la CSSM Bacau a reusit in acest an o victorie de senzatie in cadrul acestei divizii, invingându-l la puncte pe rusul Magomed Omarov, in urma cu o luna. “Mihai a boxat splendid contra rusului si era pregatit sa faca un meci mare si contra azerului. Sa speram, totusi, ca jocurile de culise nu-si vor pune amprenta pe confruntarea de vineri, iar Mihai il va invinge pe marocan chiar la el acasa, asigurându-si biletele pentru Rio”, a concluzionat Relu Auras. In cazul in care se va impune in fata lui Arjaoui, Mihai Nistor va deveni primul sportiv bacauan calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ