Sa fii primar in România nu e o chestie de competenta. Edilii nostri de peste tot, in majoritatea covârsitoare a cazurilor, nu au fost nici pe departe cei mai destepti si mai priceputi dintre toti românii. Sa fim seriosi! Ei s-au catarat in acele scaune folosindu-se de pârghii care, de cele mai multe ori, au fost facilitate de partide.

Nu mai discutam despre chiolhanele care s-au dat acolo unde trebuie, de pixuri, fesuri, galeti din plastic sau PET-uri cu ulei plantate electoral in rândul multimii, sa zicem, nehotarâte. Oricum nu se mai permit. Asadar, pozitia asta e musai legata de partidul care te adora si te vrea primar, care te impinge in sus, cu voiosie.

Apoi, un intreg mandat, primarul nu trebuie sa mai fie vazut, auzit si nici altfel simtit de poporul pe care-l va pastori patru ani. Discretie pâna la…disparitie. Am intâlnit, din pacate, astfel de specimene prin tot judetul, mai ales prin localitatile rurale. Unii n-aveau deloc simtul ridicolului, altii afisau o aroganta prosteasca, de nici greata nu ti se mai facea vazându-i si auzindu-i ce pauni se credeau.

Am gasit, insa, si edili care ne-au intâmpinat cu o adversitate salbateca greu de localizat, dar si slugi care se observa de la o posta ca vor sa se fosilizeze in acele scaune. Cel mai mult ma deranjeaza când deschid gura si se-apuca sa-si dea cu parerea, fara sa aiba habar de subiect. Pentru asta ai subalterni, sefu’, care sa opineze corect, la subiect. Dar, ei nici nu se caiesc vreodata pentru deciziile proaste pe care le-au luat, darmite când arunca o fumigena din-asta.

Impenitenta totala. Doar sunt primari, ce mama naibii! Nu simpli tarani. Ei sunt minunati, la inaltimea tuturor exigentelor. Tare as vrea ca românii sa se destepte, sa arate ca stiu ce vor de la viata, ca-si vor binele infaptuit, ca nu sunt legume, si nici râme, ca mereu au ceva de spus, ca le pasa de viitorul lor, si de-al copiilor lor, ca nu mai pot fi prostiti cu baloane de sapun. Si mai ales ca localitatile in care si-au facut un rost sunt ale lor, cladite din banii proprii, iar primarii sunt, de fapt, angajatii multimii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ