Speranțe? Mici. Șanse? Zero. Zero precum seturile câștigate anul acesta de voleibalistele Științei Bacău în cele cinci partide jucate contra campioanei Alba Blaj. Ulimul 0-3 a venit azi, în finala Cupei României de la Piatra Neamț. Alt meci, aceleași raporturi de forțe.

Blajul cu numai două românce. Poate cele mai bune: Nneka Oniyejekwe și Adina Salaoru. Știința cu doar trei straniere. Cu siguranță nu la fel de bune ca ale adversarei: Zburova, Otasevic și Perovic. Ca de obicei, campioana a pornit cu dreptul, intrând în avantaj de trei puncte la primul time-out tehnic pe atacul în urcare al Nnekăi. Studentele au găsit forța de a reveni, egalând la 10 prin Cazacu și lăsând impresia că finala se joacă.

Nu s-a jucat. Sau nu s-a jucat cum spera inimoasa galerie băcăuană, care a încercat să-și împingă de la spate favoritele. În zadar. N-a fost nimic de făcut: Blajul s-a desprins la 18-11, înainte ca serviciul Nnekăi să netezeasca o victorie cu 25-14 în actul de debut.

PUBLICITATE

În parțialul secund băcăuancele au fost cele care au pornit ca lumea, însă la primul time-out tehnic, tot Blajul a fost la putere: 8-7. Echipa lui Zakoc a crescut fără opreliște, Samara Rodrigues a punctat pentru 16-11, iar serviciul Adinei Salaoru a dus-o până la 24-15 într-un set câștigat finalmente de ardelence cu 25-17.

Formația lui Florin Grapă a atacat decisă setul al treilea, însă de la 3-1, Blajul a întors la 5-3. S-a mers apoi cap la cap până spre final, cu Antonijevic și Comp. mai mereu în lejer avantaj (8-7, 10-8, 16-14) înaintea unui sprint sănătos, de deținătoare de event: 25-19. Și 3-0 la general, ca întotdeauna.

Știința: Zburova, Cazacu, Rogojinaru, Otasevic, Faleș, Perovic, Albu (libero). Aui mai jucat: Miclea, I. Radu, Bălțatu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

4 COMENTARII

  1. Concluzia? Finantari mai mari pentru performante mari. Sa spunem Multumesc! dlui Grapa si tuturor celor din echipa ca au ajuns aici cu multa ambitie si putini bani… si fara “pile” la federatie…

  2. Nu este echipa in Romania sa se bata cu Blaj la ora actuala. Ce buget??? Bugetul pentru sport este redus aproape la jumatate fata de anul trecut. Peste tot vad ca s-au redus sumele alocate. Intrebarea este “unde se duc banii?”. Bacaul este un oras mort sau mai bine zis in moarte clinica. In materie de sport nu mai exista nimic. Va gasi si acest edilo scuza. Nu toti fac la fel??? Sa va fie rusine. In campanie ne pozam pe la stadion, pe la sali de sport si blamam administratiile anterioare, si cand ajungeti pe fotoliu va doare in dos. RUSINE

  3. Bacaul a ajuns in finala cupei Romaniei, asa cum alte echipe garnisite cu antrenori straini si jucatoare straine si romance mai valoroase decat unele dintre componentele echipei noastre !!! BRAVO ECHIPEI, STAFULUI TEHNIC SI TUTUROR CELOR CARE AU CONTRIBUIT(mai mult, sau mai putin) LA ACEASTA PERFORMANTA REMARCABILA !!! FELICITARI TUTUROR, SI SA SPERAM CA DUMNUL PROFESOR GRAPA, NU V-A RENUNTA IN CIUDA PIEDICILOR PUSE DIN TOATE PARTILE!!! Actuala administratie NU VREA SPORT DE INALTA PERFORMANTA ci doar o junatate de ora de miscare in fiecare zi , pentru a avea o viata sanatoasa.

  4. Ce finanțări? Ce bugete? Întrebați un pic jucătoarele de când nu și au luat salariile? Vreți performanta? Cum? Cu preferențiale cu “burta goala”? Sa zică merci autoritățile ca jucătoarele nu si au luat rămas bun din timpul campionatului ……Ce ? Cumva cineva așteaptă sa fie plătite ca apoi sa plătească și ele la rândul lor orice…..cumva cineva inima ăsta se întreabă de ce toate aceste amânări? Aceste scăderi? De ce? Ajungem și cu voleiul pe urma fotbalului ? Întâi să plătească datoriile si apoi sa aibă pretenții

LĂSAȚI UN MESAJ