Avea medalia asigurata. Inca de acum câteva luni. O spusese, tare si clar, antrenorul sau de la CSS Bacau, prof. Ion Butucaru. Chiar in redactia “Desteptarii”: “Sunt convins ca Nicu Ojog se va intoarce cu o medalie de la Europenele de Cadeti ce vor avea loc in august, in Serbia. Evolutia sa din acest an il crediteaza cu sanse foarte mari la podiumul continental”.

Profesorul Butucaru a “citit” bine in globul de cristal: sportivul sau a cucerit bronzul la greco-romane, categoria 69 de kilograme, in cadrul Campionatului European de la Subotica. In vârsta de 16 ani (va implini 17 pe data de 16 decembrie) Samuel Nicu Ojog, cum a fost trecut pe tabloul oficial al CE din Serbia, a inceput in forta competitia continentala.

Astfel, in calificari, bacauanul l-a invins cu 8-0 pe reprezentantul gazdelor, Akos Vrabei, scor repetat in primul tur, atunci când adversar i-a fost germanul Tony Peprny. In “sferturi”, Ojog a pierdut cu 3-1 meciul contra turcului Kerim Yilmaz, cel pe care il invinsese in urma cu câteva luni in finala turneului international de la Bucuresti.

PUBLICITATE

Având in vedere parcursul ulterior al lui Yilmaz, invins doar in finala pentru aurul european cu rusul Aleksandr Komarov, Nicu Ojog a fost unul dintre cei trei beneficiari ai meciurilor din “repechage”, calificându-se in lupta pentru bronz dupa un 4-0 obtinut in compania elvetianului Ramon Betschart. In meciul decisiv pentru medalii, elevul lui Ion Butucaru a dat recital, surclasându-l cu 12-2 pe armeanul Voskan Hakhoyan. Succesul repurtat de Ojog la Subotica imbogateste palmaresul international al CSS Bacau si, totodata, asigura continuitate prezentelor bacauane pe podiumul Mondialelor si a Europenelor de lupte.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ