Primaria Magiresti, Fundatia Culturala “Urmasii Razesilor Gazari de pe Valea Tazlaului Sarat”, Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” Bacau, Filialele Bacau ale UAP si USR organizeaza, joi, 28 mai 2015, de la ora 10.00, la Caminul Cultural din satul Valea Arinlor, locul de nastere al pictorului Nicu Enea, un complex de manifestari cultural-artistice, sub genericul “ZIUA NICU ENEA”.

Sunt invitati parlamentari, reprezentnti ai Consiliului Judetean si Prefecturii, primari din orasele de pe Valea Tazlaului si Trotusului, artisti, fii ai satului, elevi, profesori, sateni. Vor sustine comunicari prof. univ. dr. Constantin Parascan, preotul protopop Costel Mares, prof. Elena Pruteanu, Ionica Câda, primarul comunei. Vor fi lansate volumul “Nicu Enea (viata alcatuita din scrisori, articole si poze) si “Nicu Enea (album monografic”), ambele semnate de scriitorul si dramaturgul Viorel Savin.

Cu aceesi ocazie, vor fi vernisate doua expozitii, una de grafica “Nicu Enea” si alta “Urmasii lui Nicu Enea”. Un moment emotionant va avea loc cu ocazia dezvelirii bustului pictorului Nicu Enea, nascut pe aceste meleaguri.

PUBLICITATE

Seria manifestarilor omagiale se inscrie in efortul institutiilor culturale judetene si locale de a reauce in memoria contemporana viata si opera marelui pictor bacauan.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ