Presedintele organizatiei Partida Romilor “Pro Europa”, deputatul Nicolae Paun, s-a intâlnit, joi, cu Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau. La intâlnire a participat si Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ Bacau. “Sunt anumite chestiuni extrem de importante legat de problemele cu care se confrunta comunitatile. Am discutat cu premierul si urmeaza sa strângem date din toate judetele, date care sa ne ajute sa construim un proiect pentru perioada de finantare 2014 – 2020”, a anuntat deputatul.

Vor veni fonduri europene care se vor derula prin Consiliile Judetene (CJ) si trebuie sa existe o viziune comuna asupra modului in care vor fi utilizate, a mai precizat Paun. Pâna in septembrie, organizatia va pregati un proiect care va avea trei directii si se va numi “Scoala, Sanatate si Locuri de munca”. La observatia lui Nicolae Paun privind modul in care au fost rezolvate in alte judete problemele romilor, prefectul Dorian Pocovnicu a spus ca saluta aceasta intâlnire, dar a sugerat ca asociatia nu a fost foarte activa.

“Pâna acum, nu am sesizat o asemenea deschidere, mai ales la un asemenea nivel. Pe de alta parte, a cauta acum vinovati de partea organizatiilor sau a autoritatilor e neproductiv. Bacaul are un atu prin prezenta lui Damian Draghici, care cunoaste foarte bine problemele judetului Bacau”
– prefectul judetului Bacau, Dorian Pocovnicu

Ionel Floroiu a reprosat faptul ca senatorul Draghici, dupa alegeri, s-a cam racit fata de judetul Bacau, apoi a adaugat: “Noi am dori sa existe un om care sa fie interfata intre organizatie si Consiliul Judetean si care sa lucreze, nu sa stam la cafele. Vin fonduri importante si trebuie sa fim pregatiti sa le folosim.” In final, s-a convenit ca e necesar ca toate fortele sa actioneze in aceeasi directie, in baza aceleiasi strategii.

Alte articole