Presedintele organizatiei Partida Romilor “Pro Europa”, deputatul Nicolae Paun, s-a intâlnit, joi, cu Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau. La intâlnire a participat si Ionel Floroiu, vicepresedintele CJ Bacau. “Sunt anumite chestiuni extrem de importante legat de problemele cu care se confrunta comunitatile. Am discutat cu premierul si urmeaza sa strângem date din toate judetele, date care sa ne ajute sa construim un proiect pentru perioada de finantare 2014 – 2020”, a anuntat deputatul.

Vor veni fonduri europene care se vor derula prin Consiliile Judetene (CJ) si trebuie sa existe o viziune comuna asupra modului in care vor fi utilizate, a mai precizat Paun. Pâna in septembrie, organizatia va pregati un proiect care va avea trei directii si se va numi “Scoala, Sanatate si Locuri de munca”. La observatia lui Nicolae Paun privind modul in care au fost rezolvate in alte judete problemele romilor, prefectul Dorian Pocovnicu a spus ca saluta aceasta intâlnire, dar a sugerat ca asociatia nu a fost foarte activa.

“Pâna acum, nu am sesizat o asemenea deschidere, mai ales la un asemenea nivel. Pe de alta parte, a cauta acum vinovati de partea organizatiilor sau a autoritatilor e neproductiv. Bacaul are un atu prin prezenta lui Damian Draghici, care cunoaste foarte bine problemele judetului Bacau”
– prefectul judetului Bacau, Dorian Pocovnicu

Ionel Floroiu a reprosat faptul ca senatorul Draghici, dupa alegeri, s-a cam racit fata de judetul Bacau, apoi a adaugat: “Noi am dori sa existe un om care sa fie interfata intre organizatie si Consiliul Judetean si care sa lucreze, nu sa stam la cafele. Vin fonduri importante si trebuie sa fim pregatiti sa le folosim.” In final, s-a convenit ca e necesar ca toate fortele sa actioneze in aceeasi directie, in baza aceleiasi strategii.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Ma numesc Roman Alexandru si am domiciliul in Darmanesti Bacau .
    Lucru esential pentru rezolvarea problemelor comunitatii de ecnie roma , ar fi mai marea implicare a Liderilor locali si a Presedintilor de partid in informarea romilor cu privire la toate facilitatile posibile daca acestia se vor conforma unor reguli cerute de Liderii locali prin oraganizarea mai multor sedinte in zona .Cred ca reoganizarea zonala ar fi cel mai important lucru,intrucat sunt LIderi care nici nu se fac conoscuti in zonele care le apartin,mai mult dorm cu legitimatia sub cap pana in anul electoral cind incep sa iasa si iei ca mustele dupa inghet.

    daca am gresit sunatima va rog domnilor lideri care dormiti in pantofi .0753154324

LĂSAȚI UN MESAJ