Candidatii la Primaria Bacau nu se grabesc sa se inregistreze oficial in cursa pentru cel mai important post administrativ. Luni, 11 aprilie, s-a dat startul inscrierii candidatilor la alegerile locale. Pâna in prezent, nici o persoana nu s-a inscris la Biroul Electoral Judetean si acest lucru se poate explica si prin faptul ca prin oras inca pot fi vazute corturi unde se strâng semnaturi pentru diferiti candidati.

In cazul Primariei Bacau, aspirantii trebuie sa prezinte 1659 semnaturi, adica 1 la suta din electoratul circumscriptiei. Bacauanii pot semna pentru a sustine mai multi candidati la functiile de consilier local, judetean si primar.

Alaturi de lista de semnaturi, candidatii trebuie sa depuna copii dupa actele de identitate, declaratiile de avere si interese, declaratii privind acceptarea candidaturii si calitatea de lucrator al Securitatii. Nici pentru postul de consilier judetean nu s-au inregistrat candidaturi, pentru acesta fiind necesar circa 6000 de semnaturi.

PUBLICITATE

Inscrierile candidaturilor se pot face pâna pe 26 aprilie, iar listele ramân definitive pe 4 mai. Candidaturile se depun la birourile de circumscriptie locale.

Pe 6 mai se da startul oficial al campaniei electorale. In cursa pentru Primaria Bacau si-au anuntat candidatura 11 persoane.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ