26 februarie 2024

Niciodată singuri

De această dată suntem împreună. Eu și Francisca formăm o echipă grozavă. Se spune că esența unei echipe este angajamentul comun. Nimic mai adevărat! O echipă de succes se formează atunci când persoanele sunt implicate direct în deciziile de zi cu zi, pot vedea rezultatele obținute și sunt recompensate pentru performanțele lor. Frumos până acum, nu? Așa este când muncești cu responsabilitate, totul este la superlativ. Francisca poate confirma: schimbările nu se produc cu ușurință, dar dacă gândești pozitiv, dacă îți crești vizibilitatea organizându-ți timpul cu atenție, atunci devii cel mai bun exemplu de autodisciplină. Pas cu pas, muncești să obții rezultate fără a încerca să-i impresionezi pe ceilalți, simțind ce înseamnă să fii performer, strict pentru sănătatea ta. Până nu accepți aceste sentimente în viața ta, nu vei putea să fii suficient de pregătit pentru a trece printr-o reală schimbare.”

Bingo, aș putea spune! Și cred că pe bună dreptate. A venit vremea ca lucrurile să se întâmple cu adevărat și să vă regăsiți față în față cu provocarea. În loc să bâțâiți din genunchi când vă vedeți în oglindă, distorsionând cu bună știință imaginea ce se reflectă, aduceți-vă aminte de cele spuse de Francisca și hotărâți, încercați să puneți în aplicare cele ce urmează. N-o priviți cu suspiciune, faceți complet diferit decât erați obișnuiți! Rămâneți în prezent, deschideți-vă inima și ascultați realmente ce vă spune: realizarea unui stil de viață sănătos și în vremurile bune și în cele rele, consolidează întotdeauna încrederea. Realizările tangibile obținute în condiții adverse întăresc și mai mult caracterul nostru, căci noi suntem responsabili de îmbunătățirea și menținerea sănătății noastre. Altfel spus: Instaurează autocontrolul într-un mediu incontrolabil. Orice om posedă o anumită cantitate din fiecare atribut indiferent de stadiul lui de dezvoltare. Prin această responsabilitate creată vei putea să recunoști valoarea sinelui esențial, mai realist și mai sincer, și în același timp să-ți dai seama cât de mult poți evolua. Stilul de viață sănătos nu este o competiție împotriva altora și scopul acestui mod de a trăi este acela de a te ajuta să vezi cu exactitate valoarea ta ca om. Ce legătură au toate acestea cu valoarea umană? Simplu, un mod de viață echilibrat întotdeauna susține valoarea în orice formă de manifestare. Pe măsură ce practici o alimentație sănătoasă, toate lucrurile din viața ta vor deveni mult mai frumoase. Treptat vei exersa metoda non-efortului în toate acțiunile tale, deoarece obișnuința corectă va avea mereu un cuvânt de spus, pentru că este singura metodă prin care poți obține sănătatea. Să-ți descoperi trupul, să-l asculți, mai ales să-l iubești, toate acestea fac parte dintr-un mod de gândire imposibil de ocolit în regăsirea liniștii sufletești. Și ca să fiu și mai bine înțeleasă, am să vă spun că toată această experiență trăită mi-a folosit în multe feluri. Am simțit că lucrurile învățate zi de zi au contribuit major la succesul pe care l-am înregistrat pe toate planurile.”

Fie că ești de acord sau nu cu cele spuse de Francisca, toată această experiență împărtășită te va ajuta. Așadar, data viitoare când te vei confrunta cu o problemă similară nu te descuraja și nu renunța. Fii sincer! Întreabă-te ce ai de învățat din experiența altora și străduiește-te să-ți canalizezi atenția asupra evoluției tale ca persoană. În situațiile de criză încearcă să-ți menții optimismul și amintește-ți ce lucruri minunate îți poate oferi viața!Oricând în momentele dificile vei găsi pe cineva care să-ți întindă o mână de ajutor. Acum pot fi eu, altădată poți fi tu. Niciodată singuri!

Carmen Barcan, terapeut

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri