Statistica ne spune ca ultimul an a fost prost pentru români. Dar ce mai conteaza asta, când Crin Antonescu spune ca e multumit dupa un an de guvernare USL? Zilele acestea, Crin si Victor au aniversat oficial un an de mariaj in Palatul Victoria. Ar fi vrut si Cotroceniul, dar nu s-a putut. Traditia spune ca nunta de un an se numeste nunta de hârtie, fiindca se poate rupe foarte usor. Si totusi, cum au dus-o românii in acest an de guvernare USL? Crin zice ca multumitor. Victor zice ca nu e momentul sa se pronunte, ca mai are de tras la caruta. Pentru noi, traitorii de zi cu zi, memorabil a ramas, cred, zbuciumul din vara trecuta, incercarea furibunda de a-l da jos pe Basescu, de a prelua conducerea tuturor institutiilor de la Parlament in jos, de a sterge orice urma a guvernarilor precedente. Din toata actiunea a iesit o mizerie la care cancelariile europene au strâmbat din nas, iar mesterii uselisti s-au apucat sa repare ce au stricat.

In ultimul an l-am vazut des pe Ponta la televizor. Foarte des. Cu acceasi ironie smechereasca in declaratii, de parca treburile merg struna, iar cârcotasii ii merita din plin zeflemeaua. L-am mai observat pe Voiculescu in chip de hipopotam cu fustita de balerina, ca in desenele animate, ce valseaza printre legi proaste si gaurite precum svaiterul. Am revazut la infinit eternele stiri ca in week-end e mare aglomeratie pe DN1, fiindca tocmai ce n-am reusit inca o data sa facem o autostrada. Nicolaescu a introdus coplata din Sanatate, dar o banala branula pentru perfuzie tot de la farmacie trebuie sa o cumperi, ca pacient. L-am vazut pe ministrul Marilor Proiecte vorbind si el despre autostrazi aruncate peste Carpati, ca doar nu-l doare gura. Pe ceilalti ministri i-am vazut mai rar, ca Ponta poate vorbi la televizor si 25 de ore pe zi, iar ei nu mai incap.

Singurele lucruri bune din ultimul an par a fi reintregirile salariale, care nu sunt meritul exclusiv al guvernarii Ponta, precum si coabitarea acesteia cu Administratia Prezidentiala, ca era deja stupid cât de mult se certau care sa mearga cu avionul la Bruxelles.

In rest, sa auzim de bine, ca de inflatie nu am scapat, de criza nu am scapat, de hotie institutionalizata nu am scapat, nici de coruptie, nici de declinul in absolut toate domeniile economice, dar nici de promisiunile aruncate la intâmplare. In schimb, liderii USL au umflat piepturile si au spus ca au adoptat alta viziune de guvernare decât cea anterioara, a PDL. Nu am inteles daca asta-i de bine sau de rau, dar o putem judeca destul de usor cântarindu-ne saracia din ultimul an.