– veterinarii i-au amendat pe toti cei gasiti in neregula, inclusiv pe cei care transportau aceste produse in conditii nesigure

De multe ori, consumul unui simplu ou poate provoca mari probleme celui care include in alimentatie un astfel de produs. Si asta in conditiile in care se stie ca, desi este un aliment cu un continut ridicat de energie, acesta poate provoca grave toxiinfectii alimentare, daca produsul este infectat cu germeni de tip salmonella sau de alt fel.

In acest context extrem de sensibil, inspectorii sanitari veterinari bacauani au desfasurat, luna trecuta, controale oficiale in unitatile de productie din sectorul oualor si produselor din oua, pe intreg lantul alimentar.

Actiunea a avut ca scop verificarea modului in care operatorii din domeniu respecta conditiile sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea oualor destinate comercializarii catre consumatorul final, precum si a produselor din oua.

Au fost verificate mai multe obiective, de la exploatatii comerciale de gaini ouatoare, exploatatii comerciale de gaini ouatoare de tip A, centre de colectare oua, pâna la centre de ambalare oua s.a. Cum era de asteptat, cei verificati nu erau tocmai in regula, motiv pentru care inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau au fost nevoiti sa emita sanctiuni contraventionale in valoare totala de 9.600 lei si un avertisment.

„Sanctiunile au vizat fapte produse în timpul controalelor, privind nerespectarea masurilor de profilaxie generala – biosecuritate, respectiv circulatia si accesul in ferma a persoanelor.

Apoi, nereguli s-au mai constatat in privinta etichetarii oualor in vederea depozitarii, transportului si valorificarii acestora (centru de ambalare oua)”, a precizat dr. Florin Balta, purtatorul de cuvânt al DSVSA Bacau. Totodata, au fost efectuate si controale in trafic, unde au fost verificate 79 mijloace auto, din care 36 transportau produse de origine animala si nonanimala. In aceste cazuri, s-au constatat deficiente in ceea ce priveste raionarea produselor alimentare in mijlocul auto.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ