FCSB a încheiat sezonul regulat al Ligii I la fotbal pe locul 2. Și l-a încheiat cu o nouă remiză externă. A treia la rând. Toate trei s-au produs pe terenul unor echipe modeste, din subsolul clasamentului. Astfel, după egalul de la Călărași și cel de la Chiajna, a venit acest 2-2 de sâmbătă, cu penultima clasată, FC Voluntari. Echipa a jucat din nou alandala, antrenorul Mihai Teja a lăsat încă o dată impresia că face schimbările la ordin, iar patronul Gigi Becali a dat, ca de obicei, de pământ cu proprii jucători.

De la Stoian la Matei, de la Roman la Stan. Iar lista nu se oprește aici. „Nu mai am încredere în jucători. Asta nu e echipă! Parcă nu sunt fotbaliști adevărați, sunt de-ăștia, mingicari de țurcă. La vară aduc alții”, a răbufnit patronul, care se face că nu înțelege care este adevărata problemă la echipa lui. Sau poate chiar nu înțelege. Sigur, jucătorii au partea lor de vină. La fel și antrenorul, sau antrenorii, că și așa îi schimbă nea’ Jiji ca pe șosete.

Dar principalul vinovat este el, Becali. Care consideră că statutul de finanțator îi conferă și dreptul de a decide în locul și peste capul antrenorului. Care să fie titular, ce sistem să se joace, cine să intre, cine să iasă. Iar antrenorii care i s-au opus- Cristiano Bergodi, actualul antrenor al Voluntariului este unul dintre ei- au fost dați afară. Bine, nici cei care-i fac pe plac nu au locul asigurat. Pentru că, jucând după cum decide patronul habarnist și „atoateștiutor”, echipa ajunge să se împiedice.

Iar antrenorului să i se arate ușa. S-a întâmplat inclusiv cu Dică, predecesorul lui Tejă. Și, mai mult ca sigur, se va întâmpla și cu Teja. Dintr-un punct de vedere, însă, Gigi Becali se poate considera un om fericit: are o jucărie relativ inofensivă. Gândiți-vă doar că în locul unei echipe de fotbal, ar fi achiziționat un avion.

Sau chiar mai multe. Ehehe, ce ordine le-ar mai fi dat Gigi comandanților de zbor și cum i-ar mai fi învățat el să piloteze! Până la urmă, după ce ai căzut în nas pe la Chiajna sau Voluntari, reușești să te ridici într-un fel sau într-altul. Mai greu ar fi dacă te-ai prăbuși cu avionul…