Asociatiile sportive spera ca, pâna la sfârsitul saptamânii, Consiliul Local Bacau sa dea, in sfârsit, unda verde proiectelor de finantare nerambursabila pe Legea 350/ 2005

Pentru asociatiile sportive care trag nadejde la finantari nerambursabile oferite de Primaria Bacau in baza Legii 350/ 2005, Helloween-ul cade in fiecare zi de vreo trei luni incoace. Intrebarea-i una clasica. Si nu doar pentru sarbatoarea de Helloween. Asadar: ne dati ori nu ne dati? In cazul de fata, urmeaza, firesc: cât? Si, mai ales: când? “Din martie, tot inrosim telefoanele si accesam site-ul Primariei in speranta ca vom afla ceva legat de banii pe 350. Aflam pe dracu’! Ii doare-n cot de noi”, a rabufnit reprezentantul unei asociatii sportive, care, desi furios-foc, nu a uitat, in schimb, sa precizeze: “Dar, va rog, nu cumva sa-mi dati numele ca nu mai pupam niciun ban. Nu ca ne-ar da astia cine stie ce…”.

Helloween pâna la capat, frate; oamenii umbla deghizati. Cu masca sau fara masca, solicitantii si-au pus sperante in sedinta ordinara a Consiliului Local desfasurata marti. Numai ca pe ordinea de zi nu a figurat nici macar o virgula care sa faca referire la concursul de proiecte organizat de Primarie in ceea ce priveste finantarile nerambursabile pe Legea 350. La finalul ordinarei de marti, primarul Ilie Bârzu a aruncat o vorba despre posibilitatea organizarii, in cursul zilei de joi, a unei sedinte extraordinare de CL. Ieri, insa, nimeni nu stia nimic sigur. Contactat de “Desteptarea”, viceprimarul Radu Ababei a ridicat din umeri: “Incercam sa tinem respectiva sedinta pâna la finalul saptamânii. Daca nu joi, atunci vineri”. Ieri dupa-amiaza, purtatorul de cuvânt al Primariei, George Sacaleanu nu a reusit sa aduca mai multa lumina: “Pâna la incheierea programului, nu s-a facut niciun anunt despre organizarea unei sedinte extraordinare de Consiliu Local pentru ziua de joi”. Prin urmare, azi nu. Poate mâine. Sau, de ce nu, chiar dupa alegeri. Sezonul de Helloween se poate prelungi: trick, not treat!

Solicitantii ale caror proiecte au fost declarate eligibile de catre Comisia Sport din cadrul Primariei: ACS Nautica, Asociatia Judeteana de Atletism, Fundatia Pro Stiinta, ACS Moldosport, CS Saga, Sport Club Bacau, ACS Elite Sport, Delfin 2012, ACS Dan Botezatu, Asociatia Judeteana de Fotbal, Total Volei, Speranta Volei Fete, CS Bronx Powerlifting, FC Bacau, Delta Rangers Airsoft, Volei Carpati, FC Magura 2012, Faith& Win, Adamas, Judo Club Royal, Asociatia Judeteana de Natatie si Pentatlon Modern, ACS Regional de Sah Nord-Est, Magic Ball, Asociatia Sportiva a Persoanelor cu Dizabilitati Vizuale.
Solicitantii ale caror proiecte au fost declarate neeligibile de catre Comisia Sport din cadrul Primariei: Asociatia Judeteana de Judo (contributie proprie insuficienta, 7000 in loc de 7700), ACS Condorul Lilieci (contributie proprie calculata gresit si insuficienta, 8700 in loc de 8800), Fundatia Comunitara (lipsa dovada contributie proprie si certificat de atestare financiara ANAF), ACS Tenis 60 (lipsa situatii financiare pe anul precedent), ACS KO Gym (lipsa declaratii D 01, 02, 03), Viitorul Sportiv (lipsa dovada contributie proprie).


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Sportul de performanta trebuie facut cu bani privati. Aceste finantari nerambursabile ar trebui indreptate spre sportul de masa si spre activitatea copiilor si juniorilor. Din nefericire, Stavarache si gasca sa au deschis cutia Pandorei si acum este foarte greu ca lucrurile sa mai fie puse la punct. Poate cu un nou primar si cu o noua viziune despre sport dar si despre infrastructura sportiva a Bacaului care este in mare- mare suferinta

  2. Pt. Anonymous… Ai dreptate, doar daca vorbim de o societate normala. Numai ca Romania nu e o tara normala. Acei copii trebuie sa aiba modele la care sa aspire. La ora actuala, sa sustii sportul de performanta din privat este o utopie. Cu exceptia catorva, calcati si ei de DNA, oamenii de afaceri nu au niciun avantaj pentru sustinerea sportului. Nu avem o legislatie care sa sustina sportul si atunci nimeni nu are interesul sa investeasca. Pana nu se va insanatosi economia romaneasca, pana nu vom avea o legislatie care sa ajute sportul, nu vom avea sport de performanta. Sa mai adaugam ca la Bacau nu s-a facut mai nimic si in dezvoltarea bazei materiale. Pregatim copii din Bacau pentru ce? Pentru a juca pe la altii?

  3. Aceste sume au fost date pentru clientela mafiota din PNL ca sa-si poata primi PESCHESUL primarul, vicii , unii consilieri etc. Se cheama SPALARE DE BANI, drahi procurori de la DNA. Mult succes!!!

  4. declaratiile cred ca ii apartin efervescentului Florin Grapa! FC Magura nu ar trebui sa fie inclusa la primaria Bacau ci la cea din Magura, eventual la Consiliul Judetean. La fel toate asociattile din judet si nu din Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ