Bacaul a gazduit, la sfârsitul saptamânii trecute, 6-8 noiembrie, Festivalul International de Jazz, o premiera pentru urbea noastra. O premiera, asa cum a fost si Theaterstock, in august, un nou proiect marca Teatrului „Bacovia”, dar care a lasat mult de dorit la capitolul organizare. Din nou, la fel ca si in vara.

Programat sa inceapa sâmbata, de la 21.00, concertul Al Di Meola Trio a pus la incercare cu adevarat rabdarea spectatorilor. In afara de faptul ca acestia au fost tinuti la usa mai bine de jumatate de ora in frigul de noiembrie, spectacolul in sine a inceput cu aproape doua ore intârziere. Si nu oricum, ci cu huiduieli si tipete.

Ba, mai mult, pentru ca s-au simtit jigniti ca platitori de bilete, unii bacauani din public chiar au ales sa paraseasca sala inainte ca Meola sa urce pe scena. O sala rece ca de congelator, in care oamenii au stat imbracati ca afara. O sala aproape inghetata in care Al Di Meola a urcat pe scena doar intr-o camasa!

Un Al Di Meola tolerant, care si-a respectat publicul si care, inainte de a incepe sa cânte (si sa incânte) cu acordurile chitarii sale, a declarat tare, clar si raspicat: „It’s not my fault!” (Nu este vina mea, n.r.). „Nu e vina mea (a spus-o de trei ori!), ci a organizatorilor. Eu sunt aici, ca artist, pentru voi, publicul. Ce se intâmpla aici, in Bacau, am crezut ca se poate intâmpla doar pe vremea lui Ceausescu!”.

PUBLICITATE

Au aparut apoi probleme cu sonorizarea, dar si cu luminile, ceea ce l-a facut din nou pe Meola sa spuna ca „sigur este un show pe care nu il voi uita niciodata”. A fost intr-adevar un show adevarat, ca sa vedem si partea frumoasa a lucrurilor, si un artist – cel mai mare chitarist de jazz la momentul acesta – aplaudat indelung. Lânga el, s-au aflat pe scena Peo Alfonsi – guitar (chitara) si Peter Kaszas – percussion (percutie).

Dupa spectacol, oamenii au reactionat imediat pe retelele de socializare: si-au aratat indignarea si bataia de joc a organizatorilor. S-a vorbit chiar ca Al Di Meola a fost preluat din Bucuresti, de la aeroport, cu o masina neincalzita si ca, in Bacau, dupa cinci ore de drum, artistii au facut foamea pentru ca nu li s-a dat nimic de mâncare inaintea concertului.

Reactia organizatorilor

Pe pagina de Facebook a Teatrului „Bacovia” a aparut imediat si reactia. Fara alte comentarii, o publicam ca atare: „Organizatorii îsi cer scuze fata de publicul prezent sâmbata seara la Teatrul de Vara «Radu Beligan» din Bacau pentru intârzierea cu care a inceput concertul sustinut de Al Di Meola Trio. Va asiguram ca intârzierea a fost cauzata de motive obiective, independente de vointa noastra, si ca avem un respect deosebit pentru public.”

Frig si la Garrett

In aceleasi conditii (frig) s-a cântat si in seara de vineri, unde pe scena a urcat un alt greu al jazz-ului, Kenny Garrett – saxofon, acompaniat de trupa sa formata din Vernell Brown – piano (pian), Corcoran Holt – bass (bass), Marcus Baylor – drums (tobe) si Rudy Bird – percussio (percutie). In deschiderea ambelor spectacole au sustinut proiect muzicale Sorin Zlat Trio (vineri) si Emil Bâzga (sâmbata). Mai mentionam ca atât Kenny Garrett, cât si Al Di Meola au cântat pentru prima oara in Bacau.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Din nefericire directoarea Teatrului “Bacovia” si-a dat masura incompetentei manageriale din nou! Sa ramana actrita si doar atat. Dar probabil parandaratul e mare, buzunarele si mai mari, consilierul personal avid de bani, s.a.

  2. Se pare ca si la revelion vom avea parte ca organizatori, tot de cuplul incompetent Sigartau- Pandele -Ababei-Tescaru! Pai daca ne luam dupa ei, cred ca pe la 6 dimineata vom sarbatori trecerea dintre ani! Consilierii ar merita atunci sa astepte in frig! Dezgustatori, imbuibati, avizi dupa bani si functii! Demisia, profitorilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ