Ne-a parasit Mircea Bibire, “parintele gimnasticii bacauane”

2

Sportul bacauan este in doliu: ne-a parasit profesorul Mircea Bibire, unul dintre cei mai importanti antrenori de gimnastica din România.

Nascut pe 26 februarie 1930, Mircea Bibire a absolvit Institutul de Educatie Fizica din Bucuresti, iar la mijlocul anilor ’60 a infiintat sectia de gimnastica a clubului Dinamo Bacau.

Alaturi de sotii Constantin si Mariana Simionescu, profesorul Bibire a jucat un rol decisiv la infiintarea primului liceu de gimnastica din România, cel de la Onesti, care a netezit drumul Nadiei Comaneci si a colegelor sale de la lotul national la performantele olimpice de la Montreal ’76.

PUBLICITATE

Impreuna cu sotia sa, Mariana, Mircea Bibire a format si antrenat generatii intregi de gimnaste bacauane, de la Gabriela Trusca la Mirela Rusu, formând, totodata, antrenori de elita internationala la SCM Bacau.

“Profesorul Mircea Bibire a asezat piatra de temelie a gimnasticii in judetul nostru, având o contributie insemnata in dezvoltarea gimnasticii românesti”, declara, in urma cu trei ani, unul dintre discipolii lui Mircea Bibire, antrenorul Cornel Agop intr-un documentar TV realizat de Marian Olaianos.

“Sotii Mircea si Mariana Bibire au insemnat enorm pentru gimnastica bacauana”, marturisea, intr-un interviu acordat “Desteptarii”, fosta gimnasta si actualul instructor de gimnastica de intretinere Felicia Andrei.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. Dumnezeu să îl ierte de păcatele lumești și să îl odihnească în liniște !
    L-am cunoscut îndeaproape. Mi-a fost f drag ptr respectul ce îl purta celor pe care îi întâlnea.
    De educat și manierat ce era se comporta ca un adevărat profesor plin de bunătate.

LĂSAȚI UN MESAJ