Învinsă acasă joi seara, de băimăreni, cu 19-23 (8-11), CSM Bacău a ajuns la a opta înfrângere consecutivă în campionat.
Una după alta. Așa vin înfrângerile pentru prim-divizionara de handbal CSM Bacău. Acasă sau în deplasare, cu fruntașele sau cu ultimele clasate, eșecurile continuă să se țină lanț în campionat, din noiembrie încoace, pentru echipa antrenată de Adrian Petrea. Și nimic nu pare să le poată pună stavilă! Ultima înfrângere, a opta la rând, s-a produs joi seara, pe teren propriu, în etapa a 18-a, contra Minaurului Baia Mare: 19-23 (8-11). Deși susținuți de la început și până la final de inimoasa galerie băcăuană (în sfârșit, nu s-a mai apelat la suporteri „de împrumut”), „CSMeii” și-au arătat din nou limitele. În special pe construcția jocului și în fazele de finalizare singuri cu portarul Minaurului, Ionuț Ciobanu, MVP-ul partidei. Deși au condus în două rânduri (singurele, de altfel, 1-0, min. 2 și 2-1, min. 8), gazdele au început rapid să gâfâie și să se sufoce, ajungând la un sever 2-9 în minutul 19. Și în ciuda unei curse de urmărire (facilitată și de cele 12 intervenții ale lui Saldatsenka) care a permis CSM-ului să-și ajungă adversara în min. 40, prin golul lui Gal (13-13), n-a fost loc de iluzii. Minaur a revenit la conducere și, chiar dacă băcăuanii s-au mai agățat de tabelă (14-15- min.45, 15-16- min. 51 și 17-18- min.54, ultimele reușite aparținând lui Serhel, din lovituri de la 7 metri), finalul a premiat gruparea băimăreană. Echipa lui Plantin s-a impus cu 23-19, răzbunându-se pentru eșecul suferit acasă, în Cupă, în luna decembrie, și rămânând la un singur punct de pozițiile 2-3 în clasament. CSM Bacău, în schimb, continuă să fie antepenultima (locul 12, 16 puncte) și pare decisă să bată recordul negativ de anul trecut: nouă înfrângeri consecutive. La cum merg lucrurile, există toate șansele. Mai ales că duminica viitoare, trupa lui Petrea se va deplasa la Turda, pentru ca în etapa a 20-a sa primească vizita liderei, Dinamo. Play-off-ul, obiectivul stabilit de clubul condus de Adrian Gavriliu, e deja o glumă. Iar gluma se îngroașă dacă ne gândim că vom trece din nou prin chinurile luptei pentru evitarea retrogradării.

CSM Bacău: Freiwald, Saldatsenka- Crnoglavac 6 goluri, Serhel 2, Tîrzioru 2, Tărîță 2, Gal 2, Drăgan 1, Păunică 1, Bologa 1, Huta 1, Șoldănescu, Sadovyi, Anton.