Stresati, agitati, inmuiati si storsi de tot mai multe boli, zilnic deschidem usile farmaciilor, facem coada la medicul de familie, la Urgente, dupa care, golim portofelul si ne umplem sertarele cu pilule, de toate marimile si culorile: raul se trateaza cu rau. Intoxicam orgnismul, bagam otrava in vene, fortam echilibrul fragil al corpului uman.

O banala durere de cap, o migrena rebela ne da peste cap viata. De ce? Bunicile si mamicile noastre se duceau intâi in gradina sau in camara, de unde aduceau leacuri miraculoase: plante medicinale, uleiuri, decocturi, ceaiuri, coji de copaci, pleava de la fân, foi de varza, cartofi, faceau ceaiuri, prisnite, frectii, puneau ventuze, trageau gâlcile, mai faceau un descântec de deochi. Cei mici primeau un sarut si o cruce pe frunte, dupa care ne bagau in pat. Cei mari isi umpleau buzunarele cu usturoi, luau sapa sau coasa si plecau la munca. Nu muream mai multi, ba din contra.

Ne-am lenevit, ne este greu sa iesim din oras, la 5-10 kilometri pentru a privi natura, pentru a culege o planta. Nu costa nimic.

Reintoarcerea la natura nu-i un moft, este starea normala a omului. Despre toate acestea ne vorbeste zilele acestea, intre 6 si 9 iunie, la Muzeul de Istorie, prof. dr. farm. Ovidiu Bojor, invitat de onoare la Natural Expo, editia a II-a, dar si alte persoane cu experienta, cu studii in domeniu, organizata de Farmacia Naturii. Gazda este dr. Iulia Barbu, o promotoare de ani buni a medicinii si farmaciei alimentata din natura. Puteti incerca, intrarea este libera. Anul acesta aveti si o surpriza: muzica terapeutica contra insomniilor, migrenelor si durerilor de…suflet, oferita de compozitorul Gheorghe Iovu.

„Este un eveniment care va darui oamenilor, gratuit, informatii despre cum sa-si pastreze sanatatea. Cu ocazia aceasta, vom face demonstratii despre cum se pot prepara alimente sanatoase, folosind mijloace proprii, fara sa se mai apeleze la tot felul de surogate care se gasesc in comert. In plus, prezenta unor asa personalitati ar trebui sa atraga atentia bacauanilor, intrucât invitatii vin in Bacau sa se daruiasca. Or, oamenii cred ca nu trebuie sa refuze sanatatea”.
dr. ing. Iulia Barbu, organizator


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ