Aflata intr-un stagiu de pregatire la Bacau, nationala de fotbal de nevazatori a Turciei a sustinut si doua jocuri de verificare in compania reprezentativei României.

Meciurile s-au disputat vineri si sâmbata, 19 si 20 august si s-au incheiat cu victorii categorice ale oaspetilor, 4-0 in prima intâlnire si 7-0 in cea secunda.

Meciurile dintre nationalele României si Turciei s-au disputat la baza sportiva de la T.N.T., acolo unde unul dintre terenurile de fotbal a fost amenajat cu mantinele specifice acestui sport, in momentul de fata fiind singurul teren din România accesorizat pentru nevazatori.

PUBLICITATE

Echipa Turciei, care este campioana europeana, se pregateste pentru jocurile paralimpice care se vor disputa la Rio de Janeiro, urmând ca dupa acest stagiu de pregatire turcii sa faca deplasarea in Brazilia.

Din pacate, lotul României pentru aceste doua intâlniri nu a fost cel de baza pentru ca unii jucatori sunt in vacanta iar altii sunt accidentati, drept urmare, natioala noastra a aliniat o formula de moment.

„Trebuie sa fim realisti. Turcia este peste noi. Ei au trei divizii cu câte opt echipe, iar noi avem de toate trei echipe si acestea destul de modeste”, a declarat capitanul nationale noastre, Florin Covaci.

Cu toate acestea, stagiul de pregatire in compania echipei otomane a fost unul important pentru nationala noastra pentru ca la inceputul lui septembrie urmeaza doua amicale cu reprezentativa Belgiei.

„Din fericire, echipa de fotbal nevazatori a Bacaului da nationalei noastre doi titulari de drept si doi portari”, a mai spus capitanul reprezentativei noastre care ne-a prezentat si lotul din aceste meciuri de pregatiri: Vlad Vasile Tofan (Moinesti) in poarta, Ionut Anton (Bacau), Florin Covaci (Bacau), Cozmin Calota (Bucuresti), Iulian Cioineag (Bacau), Lucian Sumanaru (Bacau), antrenor secund-Marius Corolea (Bacau), care este si portar secund, principalul Sorin Lapadat (Bucuresti) fiind plecat in concediu.

Dorinta jucatorilor nostri este de a reprezenta România la cât mai multe turnee internationale, cea mai importanta tinta fiind participarea la turneul final al Campionatului European din 2017, acolo unde vor participa primele 10 echipe ale continentului, România fiind acum pe locul 12.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

  1. chiar daca sunt nevazatori partial, toti sunt legati la ochi ca sa nu vada. Mingea are un clopoteil inauntru si toti jucatorii de ghideaza dupa sunetul acestuia

LĂSAȚI UN MESAJ