Patru minute, atât a durat sedinta extraordinara a Consiliului Judetean (CJ) in care ar fi trebuit sa se decida soarta “Casei Cancicov”.

Imobilul este scos la vânzare de noii proprietari cu 400.000 de euro, plus 12.000 de euro cheltuielile notariale si impozitul pe venit.

Ministerul Culturii nu si-a exercitat dreptul de preemptiune, urmatoarea entitate care avea intâietate la cumparare fiind CJ Bacau.

PUBLICITATE

In sedinta din 13 iulie, Petru Cimpoesu, directorul Directiei Judetene de Cultura, i-a avertizat pe alesi ca imobilul ar putea ajunge pe mâna unui privat care, prin diverse metode, sa-l demoleze si sa contruiasca in loc un bloc. Proiectul de atunci, promovat de presedintele Dragos Benea, propunea neexercitarea dreptului de preemptiune, motivul fiind lipsa banilor.

Proiectul nu a trecut din cauza ca liberalii s-au abtinut de la vot si nu au existat 2/3 din voturi “pentru”.

Cezar Olteanu, PNL, a explicat ca alesii PNL se afla in conflict de interese din cauza ca au sediul in Casa Cancicov, pe baza unui contract de inchiriere. S-a vorbit despre un acord politic pentru a salva aceasta cladire de patrimoniu, despre rezilierea contractului de inchiriere de catre PNL, despre un nou proiect de hotarâre etc.

Alesii PNL ar fi vrut sa fie cumparat imobilul, dar fara sa renunte la sediu, cei din PSD in schimb nu erau de acord sa se plateasca 400.000 de euro din bugetul judetului pentru cladire, pentru ca apoi sa fie inchiriata in continuare PNL cu 200 euro/luna.

“Reziliati contractul, creati conditiile – adica 2/3 – ca CJ Bacau sa cumpere cladirea, o dam Directiei Judetene de Cultura, facem un centru cultural si nu mai avem nici conflicte de ordin personal, nu mai vine nici privatul, nu mai vine nimeni”, declara Dragos Benea pe 13 iulie.

Intâi s-au certat, apoi au intrebat ANI!

Trei zile mai târziu, Petrica Mihaila, PNL, a organizat o conferinta de presa in care a anuntat ca a initiat un proiect de hotarâre in care a propus ca CJ Bacau sa-si exercite dreptul de preemptiune la cumpararea Casei Cancicov.

Asta desi contractul de inchiriere nu fusese reziliat de PNL, deci nimic nu se schimbase cu privire la conflictul de interese. Asta spune mult despre disensiunile din interiorul PNL. Proiectul a fost inregistrat si pus pe ordinea de zi a unei sedinte extraordinare, organizata luni, ultima zi in care CJ mai putea accepta oferta de cumparare. De discutat nu a mai fost discutat deoarece Petrica Mihaila a anuntat ca il retrage de pe ordinea de zi.

“In primul rând as vrea sa multumesc CJ Bacau si aparatului CJ pentru promovarea proiectului, precum si colegilor care sunt prezenti la aceasta sedinta”, a spus Mihaila. El a precizat ca a tinut si tine mult la achizitionarea Casei Cancicov, insa fiind in conflict de interese nu poate promova proiectul:

“Am cerut un punct de vedere Agentiei Nationale de Integritate (ANI). In raspunsul care a venit chiar astazi, ANI confirma ca PNL nu poate promova sau aproba proiectul, fiind in conflict de interese. Trebuie sa retrag acest proiect”. Si cu asta discutia s-a incheiat.

Urmatoarea entitate care va trebui sa prezinte un punct de vedere cu privire la cumpararea Casei Cancicov este Consiliul Local Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. De ce sa platim din buget? Au bani liberalii din Bacau…n-au decat s-o cumpere din banii lor si s-o lse urmasilor lor mihailesti, ciubotaresti,bercesti, avramesti……

  2. @vortex :
    Mai nenorocitule , fara liberali tara aceasta , Romania , nu ar fi existat ! Javra esti tu , parintii si copii tai , neamuri de comunisti imputiti ! Dupa capul tau , era mai corect ca inainte de 1989 , cand aceasta casa facuta de un liberal,servea drept casa de protocol pentru neamurile lui Gh.Gheorghiu Dej si Ceausescu.Sa-ti mai spun un lucru analfabetule : PNL nu a insemnat si nu va insemna niciun moment Stavarache , Apostol sau altii ca ei deghizati in liberali.Liberalii autentici din Bacau , adevarati anticomunisti , au luptat si au militat din greu pentru acest sediu de partid , pentru aceasta casa pe care marele liberal Cancicov , daca putea , ar fi lasat-o cu drag PNL Bacau.Pentru oras, a lasat cu drag parcul , fabrica Letea si multe altele …Analfabet comunist si incult ce esti…

    • Stii si tu istorie…. dupa ureche. Fabrica Letea n-are legatura cu Mircea Cancicov. Iar daca liberalii erau atat de deschisi, ar fi retrocedat casa mostenitorilor, nu ar fi tras cu dintii de ea ani de zile cat a durat procesul.

  3. Eu iau /si mi se da/ prin act notarial , chirie de 200 euro pentru un apartament la etaj 4 ,2 decomandate, strada Banatului , modern /complet echipat si….voi platiti pe o asemenea casa doar atata chirie????Afara cu jigodiile!Poate se sesizeaza si secretarul Primariei si ia atitudine, Popovici Ovidiu , are apartamentul parintilor in zona..Mare magarie!!!!Cancicov

LĂSAȚI UN MESAJ