16 aprilie 2024
Contrasens„N-am știut!"

„N-am știut!”

Când germanilor învinși li s-au arătat lagărele de exterminare naziste, toți au spus: «Dar n-am știut!» Desigur, ar fi putut bănui, ar fi putut intui unde le dispar vecinii, ar fi putut să presupună de ce nu se mai întorc la casele lor. Dar au vrut să nu știe. Pentru că era mai comod.

Peste ani de zile, când se va devoala în toată splendoarea sa mecanismul Justiției telecomandate românești, sute de mii de cetățeni ai patriei vor explica la fel sprijinul acordat unui sistem construit contra intereselor naționale.

Acest «N-am știut» poate salva doar niște aparențe, nu și realitatea. De fapt, românilor le-a plăcut spectacolul telejustiției, au aplaudat defilarea «corupților» încătușați la televizor, distrugerea carierelor, a vieților, a familiilor pe baza unor legi strâmbe și a unor înțelegeri oculte între judecători, procurori și ofițeri ai serviciilor secrete.

Să nu o mai dăm după cireș; românii au aplaudat și procesele staliniste din anii ’50, când «dușmanii poporului» erau băgați la pușcărie, lăsăți fără averi sau chiar împușcați. Păi cum să nu?! Cum să nu te bucuri când îl vezi pe ăla care avea avere târându-se în lanțuri?!

Revenind la zilele noastre, tot acest mecanism de condamnare pe bandă rulantă a politicienilor și oamenilor de afaceri „periculoși” pentru Sistem nu ar fi putut exista în lipsa unei complicități masive a cetățenilor. E drept, ambasadele, ONG-urile, anumiți politicieni, presa s-au întrebuințat serios ca să creeze atmosfera specifică.

Lipsa unei educații civice, a cunoștințelor elementare de drept, disprețul față de drepturile omului au făcut ca românii să devină, din nou, un popor de aplaudaci, care aprobă toate măsurile luate împotriva sa, începând de la tăierea salariilor și până la condamnarea pe baza de «deducție logică».

De aceea, nu mă deranjează prea mult faptul că președintele Iohannis a respins solicitarea ministrului Justiției de a o revoca pe Codruța Kovesi.

La fel ca și în cazul lui Traian Băsescu, care a supraviețuit la două referendumuri de demitere, este nevoie ca procurorul general al DNA să-și ducă mandatul cât mai departe. Pentru că, cu cât rezistă mai mult în fruntea instituției, cu atât mai mult vor curge dezvăluirile despre faptele de arme ale Sistemului.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri