E o certitudine, nu un deziderat faptul ca municipiul Moinesti va obtine in curând statutul de statiune turistica. “Saptamâna trecuta ne-au fost predate de catre Institutul National de Recuperare si Balneoclimatologie indicatiile terapeutice ale izvoarelor.

Un exemplar a ajuns la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turism, care ne va preda in noiembrie documentatia pe baza careia vom solicita avizul Autoritatii Nationale pentru Turism”, arata Viorel Ilie, primarul municipiului. In paralel, administratia locala a realizat expertizarea hotelului construit de Petrom in 1990, abandonat in 1993, donat CL Moinesti in 2006 si vândut de acesta pentru 17 miliarde de lei vechi unei firme care trebuia sa finalizeze constructia.

Deoarece nu s-a achitat de obligatii, firma a fost actionata in judecata de autoritati. Viorel Ilie s-a luptat sa rascumpere hotelul la pretul de vânzare si a reusit, dupa care a solicitat expertizarea lui. Rezultatul este imbucurator: structura de rezistenta e in stare buna.

PUBLICITATE

“Pasul urmator este organizarea unui concurs de idei privind amenajarea corpurilor A, B, D si E, inclusiv integrarea hotelului si a unui teren de 10.000 mp in Parcul Bai. Pe acest teren, care se gaseste in Bazar, vrem sa amenajam o zona publica”, declara primarul. Reabilitarea hotelului si infiintarea unei baze de tratament balnear, care era prevazuta si in proiectul initial, cel apartinând Petrom, vor da posibilitatea administratiei sa mearga mai departe cu demersurile, pâna la obtinerea statutului de statiune balneara.

“Avantajul e ca pe noul program european exista o linie de finantare numai pentru statiunile turistice si pentru cele de tratament”, explica, multumit, Viorel Ilie.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Eu l-as numi simplu: “Orasul cu cele mai muilte gropi – cratere pe mp”. Da este adevărat , sunt câteva straduţe pavate si frumoase, parcul de asemenea; dar cele mai muite dintre ele sunt adevarate pericole atat pentru cei de la volan cât şi pentru simplii pietoni. Si sunt multe miracole in mun. Moineşti !!! Da ! Nu credeţi? Treceţi ce nu sunt in centrul orasului si veţi vedea ceva spectaculos. In jurul unui “crater ” stau vreo 7-8 indivizi, niciodată nu se ştie de la societate vin, ce lucrări efectuează …. deci toţi aceşti indivizi stau in jurul craterului, se minunează, se roagă. Cert este că stau sprijiniţi in lopeti şi se uită în jos, probabil îşi dau cu părerea despre adâncimea respectivului “crater”. Ori peste noapte apar ceva comori şi uite aşa sunt schimbate capace si alte instalaţii puse mai ieri cu alte aduse după ce cineva a visat nu stim ce. Cu certitudine, dacă s-ar fi dorit dfistrugerea acestor străzi nu s-ar fi reuşit mai bine. SUNT IMPRACTICABILE !!!! La mine pe stradă s-au efectuat şi lucrări de canalizare. Dar nu s-au finalizat. Că doar nu vor bate din palme si gata lucrările !!!! Ce vreţi au început lucrările abia prin aprilie 2014, s-a lucrat si in 2013, 2012, în fiecare an aproape se lucrează pe strada mea. Adică niste lucrători cu veste reflectorizante cu tehnică închiriată vin şi sapă gropi pe strada mea. Le astupă, peste câteva zile se întorc … iarăşi groapă în acelaşi loc (probabil şi-o fi uitat vreun lucrător lopata sau telefonul ). Si iarăşi când respiri si tu ca cetăţeanul de rând mai bine altă groapă, alt disconfort atât din punct de vedere fizic cât şi psihic.

  2. Nu se poate sa fie un oras curat,si asfaltat,atata timp cat se lucreaza si sant proiecte de reabilitare,sa stiti ca se lucreaza profesionist la Moinesti ,exista o echipa de oameni care stiu ce au de facut in frunte cu primarul urbei.Jos palaria!!!
    Mult succes in noul proiect!!!

  3. luati legatura cu Laurentiu Dumitrasc,arhitect nascut in Moinesti ,care traieste in P.Neamt,
    .Va poate ajuta mult,daca aveti deschidere pentru cultura si daca aveti o viziune de viitor
    pentru acest orasel.

LĂSAȚI UN MESAJ