Guvernul a decis: cine n-a finalizat proiectele europene care aveau finantare in programele 2007-2013, da bani din bugetul local.

Potrivit unei decizii a Executivului, „prelungirea duratei contractelor se va face prin acte aditionale, iar cheltuielile aferente acestor prelungiri vor fi suportate de beneficiari din bugetul propriu.

În plus, autoritatile de management vor avea în vedere ca prelungirea duratei contractului de finantare sa nu aduca atingere celorlalte termene si activitati stabilite prin actul normativ”. In traducere libera, ce nu s-a executat pâna la 31 decembrie 2015, nu va putea fi decontat. In aceasta situatie sunt doua santiere din municipiu. Este vorba de strada Milcov si, partial, lucrarile de la Insula de Agrement.

PUBLICITATE

„Autoritatile de management ne-au spus deja. La ultimul comitet monitorizare s-a aprobat lista proiectelor care se termina anul viitor si stiam situatia”, a declarat Leonard Padureanu, managerul public al municipiului. Acesta sustine ca la insula se va deconta ce se executa pâna la sfârsitul lunii, iar la strada Milcov nu mai este fizic timp sa se faca ceva.

„Azi (n.r. joi, 10 decembrie), la ora 16 se vor deschide ofertele in cadrul licitatiei de rest de executat pe strada Milcov. Cu toate procedurile, nu cred ca se va face ceva fizic anul acesta. Noi am prevazut bani in buget pentru anul viitor, ca sa finalizam lucrarea. Suntem obligati, aceasta pentru a nu returna si ce fonduri am luat pâna acum”, a mai spus Padureanu.

Este vorba de circa 8 milioane de lei, sau cel putin aceasta era estimarea la momentul la care s-a scos la licitatie contractul. La stabilirea noului constructor, se va vedea contra carei sume si-a adjudecat lucrarea. „Oricum din acesti bani, primaria trebuia sa suporte 3,5 milioane de lei, iar bani sunt dintr-un credit anterior”, a spus primarul Romeo Stavarache.

Acesta sustine si ca s-ar putea recupera banii pe care ii pune bugetul local de la constructorul care a reziliat contractul, firma IMROM. „La Insula, sunt executate circa 60-70 la suta din lucrari, cele mai importante, iar dotarile au venit, deci nu ma astept sa fie sume mari de acoperit. Vom sti sigur la 31 decembrie”, a mai precizat primarul Stavarache. Modernizarea insulei este o afacere de 40 de milioane de lei. Câstigatorii licitatiei sunt asocierea de firme CONBAC S.A., SSAB-AG S.R.L., Moldocor SA si Casa Design SRL.

Proiectul de modernizare a retelei de termoficare si cel de schimbare a retelelor de apa vor fi fazate pentru anul viitor, adica banii nu se vor pierde. Explicatia este si ca la executia bugetara urmatoare sunt fonduri prevazute pentru astfel de proiecte.
 


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

10 COMENTARII

 1. domnu primar vorbeste asa de degajat, de parca nu da bani de la el.
  defapt, chiar nu da de la el…da din banii nostrii….
  sa vedem cum o mai scoate de data asta, ca am inteles ca ar vrea sa candieze iar…\
  cum ne mai minte el pe noi…
  RUSINE!

  • Nu numai primarul vorbeste degajt despre acei bani pe care ii scoatem din buzunar.Chiar si un candidat proaspat la primarie nu era prea ingrijorat ca pierdem banii europeni.
   Pana la urma teava a fost pretextul, adevarul erau banii de intors

 2. nu e vina lor …e vina noastra ca nu stim sa cerem ce vrem…un primar anchetat conduce un oras mort……RUSINE NOUA CA STAM CU MAINILE IN SAN IN LOC SA IL INLOCUIM PE ACEST HOT..

 3. Dar cand ati reziliat contractul cu IMROM nu v-ati gandit ca se poate ajunge la pierderea fondurilor? Din punctul de vedere al unor incompetenti, probabil ca nu. Intr-o institutie privata, asemenea erori de management s-ar fi lasat cu multe capete taiate. In primaria noastra…nu-i nicio problema, au cetatenii de unde nu-i asa, domnule Stavarache? Mama ei de teava neconforma!

 4. Cumatriile de partid au dus aici . cum sa ceri socoteala unei firme cand ai incasat comision iar firma face ce poate sa ii ramana si ei ceva. Din pacate trebuie sa fiu de acord ca dupa acest episod ar trebui sa apara cateva sanctiuni . dar cine sa le dea e o cardasie generala in primaria Bacau.

 5. Teava neconforma din perioada IMROM a devenit conforma acum, dupa o decizie CNSC. Pe romaneste, golaneala din caietul initial de sarcini prin care numai 1 (un) producator putea furniza teava, a fost sesizata de organele statului. Domnu City Manager, un comision pierdut? Zangane catusele? Iar banii recuperati de la IMROM sunt o gluma proasta, motivul de reziliere a picat odata cu decizia CNSC, deci contribuabilul bacauan va (mai) plati niste despagubiri serioase.

 6. Suntem candidati a fi capitala europeana de cultura si trebuie sa avem ramasite istorice moderne cu care sa aratam turistilor un Bacau de altadata si daca se poate le luam si bani pe bilet de muzeu in aer liber.
  Propun sa faceti niste poze si sa le lipiti pe almanahul bibliotecarului de la campania electorala trecuta si cand il prindeti pe la vreo intalnire de cartier sa va dea un autograf.

 7. Vai de mama noastră , santem conduși de o sleatca de incompetenți si corupți care au nenorocit orașul asta! Ma uit la cei care si-au anunțat candidatura la viitoarele alegeri si nu văd decât hoți si ciorditori! Oare orașul asta nu m-ai are oameni de valoare?

LĂSAȚI UN MESAJ