Dupa un an si jumatate de „inghet”, pe santierul de pe strada Milcov au aparut primii muncitori. Autoritatile au dat ordinul de incepere a lucrarilor, iar primele utilaje au aparut pe strada. Deocamdata, interventiile au inceput pe trotuare, pe portiunea din apropiere de supermarket, dar soferii asteapta cu nerabdare turnarea asfaltului.

Trecatorilor sau locuitorilor din zona nici nu le vine sa creada ca se vede miscare, dupa atâta timp in care absolut totul a fost lasat in paragina.

Contractul de 15,5 milioane de lei pentru reabilitarea si modernizarea strazilor Milcov si IL Caragiale a fost semnat in decembrie 2013, demarat in martie 2014, cu termen de finalizare 12 luni mai târziu. In aprilie anul trecut, primaria a reziliat contractul incheiat cu SC IMROM SA, dupa ce societatea nu a respectat, dupa cum a anuntat municipalitatea, parametrii tehnici impusi de lege. Aceasta ar fi instalat o conducta de apa neconforma cu proiectul initial.

PUBLICITATE

La acel moment, Primaria Bacau anunta ca „in cursul acestei luni vom scoate restul lucrarilor ramase de executat, circa 40 la suta, la licitatie. Lucrarile vor fi finalizate integral pâna in luna noiembrie.” A trecut noiembrie, apoi decembrie 2015 – data pâna la care s-ar fi putut cheltui banii europeni atrasi, asa ca, am ajuns in martie 2016, iar municipalitatea va trebui sa achite restul lucrarilor din bugetul propriu.

Noul executant este societatea comerciala Phoenix Transbac SRL, care a câstigat cu o valoare a contractului de 5,9 milioane lei plus TVA. Durata lucrarilor este de 2 luni de la data ordinului de începere, adica 7 martie. Daca investitia nu e finalizata in termen, adica pâna pe 30 iunie, riscurile sunt si mai mari, la fel si implicatiile – Primaria Bacau va returna si fondurile europene atrase.
Strazile vor avea patru benzi, pe o lungime totalaa de circa trei kilometri, cablurile de pe stâlpi vor fi ingropate, vor fi realizate si doua alveole pentru mijloacele de transport in comun. Trotuarele trebuie refacute si ar urma sa se creeze 223 de locuri noi de parcare.
Vom urmari ritmul in care se desfasoara lucrarile.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Nu se mentioneaza ce fel de lucrare este,de ce se opreste o zona atat de mare ,cand poate fi oprita numai in zona cu pricina?Vesnic aceiasi problema,cu aceiasi trepadusi la conducere,corupti pana in gat,si peste.Nu tu investitii ,servicii de calitate,pret exagerat de mare,servicii proaste, personal slab calificat,etc.Nu verifica nimeni competentele celor din conducere si personalului coordonator,,ce calificari si ce pregatire au?

  2. Da… S-au apucat de treaba si strica si ceea ce s-a facut pana acum. Adica, daca locuitorii din zona Subex se puteau “bucura” de cel mult un trotuoar pe care sa nu isi rupa picioare, de astazi (09.03.2016) ei pot sa-si puna pofta in cui si cu acest lux.

    Mult prea zelosii municitori au spart si priatra cubica pusa vara trecuta ca de… trebuiau spalati niste bani.

    Traim intr-o tara in care toti fura si fiecare arata cu degetul catre celalalt. Acum ar trebui toata primaria sa fie pedepsita impreuna cu mai toate firmele “de prima mana” de constructii sa stea in genunchi pe caldaramul prospat spart ca pe cojile de nuci.

    In acest Bacau care de mult nu mai este al meu, nici cred ca al vostru… lehamitea este la cote gretoase.

  3. AstiA ne sfideaza cu un tupeu mizerabil ,,,,ei zic ca ,,prostimea,, nu pricepe ca mai arunca cate o acadea , pregatindu-se de alegeri.INCOMPETENTILOR DIN PRIMARIE CARE HABAR NU AVETI DE CONSTRUCTII PLECATI DRACULUI DE ACOLO CA SUNTEM SATUI DE VOI!

LĂSAȚI UN MESAJ