13 aprilie 2024
SportMulți participanți, foarte multe puncte

Tenis/ Circuitul Național FRT Aquavia- Trofeul Mizar/ U12

Mulți participanți, foarte multe puncte

Tradiționalul turneu găzduit de terenurile SCM Bacău care va începe vineri, cu meciurile din calificări, va reuni la start aproape 100 de competitori la 12 ani masculin și feminin, câștigătorii urmând să ia câte 625 de puncte

Și în acest an, Trofeul Mizar constituie un adevărat magnet pentru tenismenii de 12 ani de la masculin și feminin. Tradiționala competiție băcăuană, al cărei nume este completat, mai nou, ca în cazul tuturor turneelor de catetegoria A, cu Circuitul Național FRT Aquavia, va reuni la start aproape o sută de competitori. La începutul săptămânii erau înscriși 96 de sportivi (49 la feminin și 47 la masculin), cu precizarea că lista va fi completată cu beneficiarii de wild-carduri.

Cele două categorii, 12 ani masculin și 12 ani feminin vor avea tablouri principale de 32, care vor fi configurate astfel: 20 de tenismeni intrați direct pe tablou, opt veniți din calificări plus patru posesori de wild-carduri. Gradul mare de atracție este asigurat de punctajul oferit. Unul impresionant. Astfel, cei doi câștigători de la simplu (masculin și feminin) vor primi, fiecare, nu mai puțin de 625 de puncte. Finalistul va lua 500, semifinaliștii câte 375, în timp ce fiecare sfert-finalist va beneficia de câte 281 de puncte.„În aceste condiții, este firesc ca interesul să fie foarte mare. Noi ne bucurăm că, având întregul sprijin al firmei Mizar, care este mereu alături de tenis, putem să organizăm un turneu de o asemenea anvergură”, a declarat antrenorul SCM Bacău, Mihai Ciuntea, care se ocupă, ca de obicei, de bunul mers al Trofeului Mizar din cadrul Circuitului Național FRT Aquavia. Turneul va debuta vineri, 5 aprilie, odată cu sesiunile de calificări, pentru ca de sâmbătă, pe terenurile SCM Bacău să-și intre pâine partidele de pe cele taboluri principale la simplu plus confruntările probei de dublu.

Vestea bună este că și vremea ține cu tenisul, în weekend și la începutul săptămânii viitoare anunțându-se temperaturi care pornesc de la 21 de grade și urcă până la 26-27. Nu ca anul trecut când, în aceeași perioadă, capriciile vremii (frig și ninosoare) au făcut ca Trofeul Mizar să se refugieze în partea sa finală la baza sportivă „Ciuntea Tennis Center” din localitatea Mărgineni.

„Pentru orice eventualitate, noi avem pregătit și balonul, însă nu cred că va fi cazul. După toate probabilitățile, competiția se va derul în întregime la baza SCM”, a subliniat profesorul Ciuntea. Din păcate, gazdele de la SCM Bacău nu vor putea conta la „turneul de casă” pe Andrei Simon și Alexandra Ismană-Ilisan. Cei doi au fost convocați în această perioadă la lotul național, ei urmând să susțină sâmbătă, 6 aprilie, testele fizice la București.

„Pe de o parte, este o pierdere deoarece ambii ar fi făcut treabă bună la acest turneu, dar pe de altă parte este un câștig deoarece vorbim de o convocare la lot”, a precizat Mihai Ciuntea. În aceste condiții, Bacăul va conta la feminin pe trio-ul de la ACS Moldosport alcătuit din Andra Ioana Ipate, Ana Sofia Dănilă și Anastasia Găbureanu și pe Sofia Preda (SCM Bacău), în timp ce la masculin pe Carol Darie Avorniciței (ACS Tennis Challenge) și Eric Altiparmac (CSȘ Bacău). La cât mai multe puncte!

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri