Traditiile si folclorul au fost dintotdeauna mândria românilor de peste tot, fiind apreciate mai ales de strainii care ne-au vizitat tara. Din pacate, tot mai putini sunt cei care se preocupa de pastrarea nealterata a acestei mosteniri.

Printre acestia, se numara inimosii iubitori de folclor din Saucesti care au reusit sa obtina finantari europene pentru sustinerea unui grup folcloric tânar si entuziast numit „Mugurasii” din Saucesti. Banii au fost obtinuti pe masura 322 (Dezvoltare rurala), prin intermediul Asociatiei GAL „Colinele Tutovei”. Mai exact, Asociatia „Muguras Saucestean” a depus „Proiect cultural de imbunatatire a calitatii vietii prin promovarea portului popular pe Valea Siretului”, cu un bugetul total de 9.999 euro, intreaga suma constituindu-se ca finantare nerambursabila.

Obiectivul general al proiectului a fost consolidarea identitatii culturale prin promovarea mostenirii culturale din regiunea Valea Siretului. Proiectul, implementat in perioada decembrie 2014 – septembrie 2015, a avut in vedere incurajarea implicarii elevilor in promovarea folclorului local, prin desfasurarea de activitati cultural-educative. Beneficiarul proiectului a achizitionat 24 de costume populare de fete si baieti, instrumente muzicale, aparatura de sonorizare si flyere.

PUBLICITATE

„A fost un proiect cultural prin care am achizitionat costume populare pentru membrii ansamblului «Mugurasii», instrumente muzicale pentru copii (orga, saxofon, clarinet, toba taraneasca), dar si aparatura de sonorizare (statie, boxe, mixer, microfoane wirless) si tot ce trebuie pentru ca spectacolele noastre sa fie din ce in ce mai de calitate, din ce in ce mai bune”
Simona Bolfa, coordonatoarea Ansamblului „Mugurasii” din Saucesti.

Prin implementarea acestui proiect, s-a dorit ca Asociatia „Muguras Saucestean” sa devina independenta in privinta organizarii de evenimente locale, dar si sa participe la evenimentele organizate la nivel judetean si chiar national cu echipamentele proprii, fara a fi nevoita sa le inchirieze.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ